4+1 trükk, amivel búcsút inthetsz a makacsul ragaszkodó téli túlsúlynak!

Forrás: Shutterstock -
trükk fogyás hízás túlsúly fogyókúra tipp tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi lakomák, a kanapén elnyúlós, hosszú téli esték, és a hizlaló nasik amellett, hogy melengetik a lelket, bizony sok esetben azzal járnak, hogy a téli időszakban felszalad ránk néhány plusz kiló. Nem túlzás azt állítani, hogy a nyári alak télen készül, hiszen a változás nem napokban, vagy hetekben, sokkal inkább hónapokban mérhető. Ha elégedetlen vagy azzal, amit a tükörben látsz, ideje, hogy életmódot válts!

Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan, hiszen olyan könnyű ezt mondani, de ne csüggedj, ha tuti receptünk nincs is a fogyásra, cikkünk viszont segítséget nyújt abban, hogy néhány trükköt bevetve leszámoljunk a makacs téli túlsúllyal!

1. Sportolj télen is!

A téli időszakban az emberek nehezebben szánják rá magukat a mozgásra, tisztelet a kivételnek. Hideg van, sötét van, és sokszor motiváció sem igazán akad, pedig a legjobb, amit tehetsz, hogy a hideg hónapokban is rendszeresen sportolsz!

Gondoltad volna, hogy a napfény és a mozgás hiánya endorfinhiányhoz is vezethet? Mivel a sport boldogsághormonokat termel, az egészségmegőrzés és a karcsú külső mellett azért is érdemes edzeni, hogy kiegyensúlyozottabb és boldogabb legyél! Ha tehát unod a motiválatlanságot, egyhangúságot, és nem szeretnél pár hónap múlva nagyobb ruhákat hordani, vagy azon sirdogálni nyáron, hogy nem jön rád a tavalyi rövidnadrágod, ne hagyd el magad, és nasizás helyett próbáld meg rendszeres mozgással visszacsempészni az életedbe a boldogságot!

Találd meg azt a mozgásformát, ami télen is űzhető, ha pedig megérkezik a várva várt tavasz, irány a friss levegő!

4+1 trükk, amivel búcsút inthetsz a makacsul ragaszkodó téli túlsúlynak! Forrás: Shutterstock

2. Kifogások helyett legyen atombiztos a stratégia!

A tavalyi évvel magunk mögött hagytuk az ünnepi időszakot is, amire sokan - akik egész évben a túlsúly ellen küzdenek - legyintenek, és úgy vannak vele, hogy ennyi "szabadság" az étkezés terén is jár. Ne gondold, hogy a finom falatoknak való ellenállás az év többi részében könnyebb, hiszen nem csak a karácsony és a szilveszter létezik.

Azt tanácsoljuk, hogy a rendszeres sport mellett engedj meg magadnak egy-egy finom falatot, pláne, ha régóta vágysz rá, hiszen a szervezetednek okkal van szüksége arra, amire ki vagy éhezve. Ne mondj le semmiről, ne vonj meg magadtól semmit, a kulcsszó a porciókontroll és a MÉRTÉK.

Ha kívánod a csokit, egyél belőle egy tábla helyett két kockát, és ne feledd, hogy a finom falatok a vágyaid kielégítését szolgálják.

3.Meleg étel = hizlaló étel?

A nagy hidegben sokszor akaratunkon kívül is tartalmas, meleg, zsíros ételeket kívánunk, és könnyebben csábulunk el egy-egy hizlaló, magas szénhidráttartalmú étel láttán. Mielőtt nekiesnél a zsíros, nehéz ételenek, állj meg egy percre. Az étkezések előtt fogyassz el egy csésze forró teát, ennek önmagában is étvágycsökkentő és melegítő hatása van, ráadásul kalóriamentes - olvasható a Diéta és Fitnesz oldalán.

Jó választás lehet egy bögre forró zöldségleves is, ugyanis ha valami forróval kezded az étkezést, akkor főételnek elég lesz egy adag könnyebb étel is. Arra mindig figyelj, hogy elegendő zöldséget fogyassz, legyen az savanyúság vagy saláta!

Jó választás lehet egy bögre forró zöldségleves is Forrás: --

4. Igyál sok folyadékot!

A folyadékfogyasztás fontosságát még mindig sokan félvállról veszik, pedig nagyon fontos, hogy minden nap elegendő mennyiségű cukrozatlan folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Ha télen nem csúszik annyira a víz, ízesítsd citromlével, citrommal, naranccsal, bogyós gyümölcsökkel, vagy víz helyett igyál cukrozatlan teát.

A lényeg. hogy meg legyen a napi 2-3 liter folyadékbevitel, hiszen ezzel többet teszel az egészségedért és a karcsúságért, mint gondolnád!

+1 Ne egyél unalomból!

Télen valahogy többször találjuk magunkat a négy fal között, kevesebb a programlehetőség, és szívesebben nyúlunk el otthon a kanapén. Ehhez sokszor társul az unatkozás, és a nasizás, amivel rengeteg felesleges kalóriát viszünk be.

Azt tanácsoljuk, hogy ha mindenáron nasizni szeretnél, válassz egészséges nassolnivalót, répát, karalábét, uborkát, vagy gyümölcsöt, és felejtsd el a bolti ropogtatnivalókat, amik észrevétlenül növesztik a popsit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.