1500 éves múmiát találtak a lábán edzőcipővel - egyesek szerint ez bizonyíték az időutazásra

Adidas múmia edzőcipő
1500 év hosszú idő, a múmia mégis remek állapotban van, ám nem ez foglalkoztatja a régészeket, hanem a lábán talált "Adidas edzőcipő". 

Az ókori történészek és az időutazásos összeesküvés-elméletek hívei is zavarba jöttek, amikor régészek egy 1500 éves múmiát találtak „Adidas edzőcipőben".

2016-ban egy nő mumifikálódott maradványait találták egy mongol barlangban, mélyen az Altaj-hegység belsejében. A barlang körülbelül 2800 méteres tengerszint feletti magasságban volt, ennek köszönhetően a maradványok nagyon jó állapotban örződtek meg az utókornak, ahogy a mellette lévő tárgyak, egy vaskanna, egy agyagváza- és tál is.

Azonban nem a test, a ruházat vagy más tárgyak váltottak ki vitát, hanem a nagyon ismerős cipők. Sokan hamar észrevették, hogy úgy néznek ki, mint egy klasszikus Adidas fehér edzőcipő piros és fekete csíkokkal.

Egy ember azt írta a Redditen: „Várjatok csak, ha az Adidas megtudja, pert indíthat szerzői jogok megsértése miatt".

Egy másik pedig így nyilatkozott: „Időutazók, így meg lehetne előzni a katasztrófákat és minden mást, de nem, ők inkább arra tanítják a fáraókat, hogyan készítsenek Adidas edzőcipőt. Mi a következő lépés? Megtanítani nekik, hogyan készítsenek Gucci táskákat?"

A harmadik ezt írta: „Az időutazás megerősítést nyert."

1500 éves múmiát találtak a lábán edzőcipővel, Mongólia Forrás: The Mongolian Observer/The Center of Cultural Heritage of Mongolia

Egy divatszakértő a Siberian Times helyi hírügynökségnek nyilatkozva a következőket mondta: „Összességében elég perverznek tűnik, de stílusos – nem bánnám, ha most hideg éghajlaton viselhetném. Azok a kiváló minőségű öltések, az élénkpiros és fekete csíkok, a hosszúság – azonnal megvenném őket."

Később kiderült, hogy a holttest egy török varrónőé volt, aki 900 körül maga készítette a cipőt - írja a Daily Star.

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.