Így nézne ki Barbie, ha valódi arányokkal rendelkezne: az eredeti baba lábra sem tudna állni

Forrás: JLPPA / Bestimage/JLPPA / Bestimage/Rehabs.Com -
baba testfelépítés Barbie arány valóság
A Barbie babák testfelépítése távol áll a valódi nők arányaitól, ezért készítettek a szakértők képet egy olyan babáról, ami tükrözi a valóságot.

A Barbie-baba hosszú ideje az egyik legnépszerűbb játék, de régóta éri kritika a gyártót azért, mert a baba testfelépítésének semmi köze a valósághoz. Ha Barbie igazi ember lenne, túlságosan vékony bokája miatt lábra sem tudna állni, a nyaka pedig túl vékony és rövid lenne ahhoz, hogy fel tudja emelni a fejét.

A Barbie a korábbi arányaival, és a fotorealisztikus, emberi arányokkal készült baba Forrás: JLPPA / Bestimage/JLPPA / Bestimage/Rehabs.Com

Ezért készítettek a szakértők egy fotorealsztikus képet egy babáról, melynek arányai valósághűek. Nem véletlen, hogy ezeknek a fotóknak a közlése egybeesik a Barbie című film megjelenésével, ugyanis szeretnék, ha még több figyelmet kapna a projektjük. Azzal pedig, hogy megmutatják, a Barbie mennyire távol áll a valóságtól, az önértékelési problémákkal és étkezési zavarokkal küzdő fiatal lányoknak szeretnének segíteni.

Forrás: JLPPA / Bestimage/JLPPA / Bestimage/Rehabs.Com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.