Nem tudsz elaludni? Íme, a katonai módszer, ami az emberek 96 százalékánál beválik

alvászavar relaxáció hadsereg alvás katonai módszer
Még az általában jó alvókkal is megesik néha, hogy miután lefekszenek, sokáig nem jön álom a szemükre. Ettől persze egyre idegesebbek lesznek, és azt számolgatják, ha most rögtön elaludnának, mennyi idejük van pihenni a reggeli ébresztőig. Nos, van egy úgynevezett katonai módszer, amiről azt állítják, nagyban megkönnyíti a gyors elalvást. Mindenképpen megéri kipróbálni. 

A military módszer népszerűsítése a közel két milliós követőtáborral rendelkező Justin Agustin fitneszedző nevéhez köthető. Videójában - Technika az elalváshoz - 2 percen belül - azt állítja, hat hét gyakorlás után az emberek 96 százalékánál működik - számol be az Unilad.

A technikát az amerikai hadsereg fejlesztette ki, főleg vadászpilóták számára, akiknek kiemelten szükségük van arra, hogy kialudják magukat, ahhoz, hogy tökéletesen működjenek a reflexeik. A módszerről először egy 1981-es könyvben olvashattunk, amit Lloyd Bud Winter amerikai atlétikaedző írt. Azt állította, a módszer csökkenti a sportsérülések gyakoriságát és javítja a teljesítményt.

Nem ez a módszer az egyetlen, amire sokan esküsznek. A minap ebben a cikkünkben az "agykopogtató" technikáról írtunk.

Mit kell tenned?

Helyezkedj el kényelmesen, koncentrálj a légzésedre, és lazítsd el az egész testedet a fejed búbjától lefelé a lábujjaidig. Fontos, hogy egy testrészed se feszüljön, és képzeld el, ahogy melegség járja át a testedet. Vegyél egy nagy levegőt és lazíts tovább.

Amíg ellazulsz, próbáld megtisztítani az elmédet a stressztől, például képzeld el, hogy egy hajón fekszel a kék ég alatt, vagy egy kényelmes függőágyban ringatózol.

Ha az elméd elkalandozik, ismételgesd magadban tíz másodpercig: "Ne gondolkozz!"

Agustin gyakran kap visszajelzést a módszerrel kapcsolatban követőitől: "Volt egy veterán pszichológiatanárom az egyetemen, aki már ezt tanította. Határozottan működik" - írta például az egyikük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.