Te is gyantával vagy csipesszel tépkeded az orrszőrzetedet? Jobb, ha leszoksz róla!

gyantázás pollen orrszőrzet kirántás fertőzés kockázat csipesz
Férfiakra jellemző, hogy csipesszel vagy gyantával tépkedik ki az orrszőrzetüket, mely nemcsak nagyon fájdalmas, de fertőzéseknek is a melegágya lehet.

Akár otthon, akár egy szépségszalonban végzed vagy végezteted a műveletet, az orrszőr tépkedése fertőzésveszélyt hordoz magában. A másik oldalon ott van, hogy az orrnyílásból kikandikáló szőrszálak viszont nem túl gusztusosak, így valamilyen módon a férfiak többsége igyekszik megszabadulni tőlük. Megszabadulni szabad, de nem mindegy, mivel és hogyan.

Te is gyantával vagy csipesszel tépkeded az orrszőrzetedet? Jobb, ha leszoksz róla! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock. No use without permission./Peopleimages.Com - Yuri A


„Az orr egy kényes terület, számos érrel és nyálkahártyával. Akár magunk végezzük, akár egy szalonban szőrelenítünk, az orrszőrzet kirántása – különösen, ha nem megfelelően vagy megfelelő higiéniai körülmények között történik – növelheti a fertőzés kockázatát, ami olyan szövődményekhez vezethet, mint a szőrtüszőgyulladás vagy az orrcellulitisz"
– mondta Dr. Don J. Beasley fül-orr-gégész a Huffington Postnak.

"Az orrszőrzet elsődleges szerepe a por, a pollen és más levegőben lévő részecskék felfogása, melyek egy része a segítségével a belélegzett levegőből kiszűrődik" - magyarázza Dr. Michael Jacobs bőrgyógyász, a Weill Cornell Medical College docense. Elmondása szerint a szőrszálak fizikai akadályként működnek, megakadályozva, hogy az allergének bejussanak az orrjáratokba, és esetlegesen irritációt vagy károsodást okozzanak a légzőrendszerben.

Az orrszőrzet gyantázása csábító lehet, mert tartósabb eredményt biztosít az alternatív módszerekhez, például a nyíráshoz képest. Az orrszőrzet teljes eltávolítása azonban azt jelenti, hogy elávolítjuk a szűrőrendszert, amely elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez és az olyan fertőzések megelőzéséhez, mint az orr-vestibulitis és az orrtályog. De ezeken felül is számos kárt okozhat mind a csipeszes, mind a gyantás megoldás, tehát ezeket jobb, ha elfelejtjük. Van más megoldás.

Ha az orrszőrei hosszúra nyúlnak, próbálja meg óvatosan levágni azokat egy tiszta szemöldökollóval, amely hatékonyan eltávolítja az orrlyuk alatt kikandikáló, látható szőrszálakat. Válasszon szögletes, lekerekített hegyű ollót, amivel csökkenti a véletlen bevágások és vágások kockázatát. Ha az orrban mélyebben szeretné vágni a szőrszálakat, válasszon elektromos trimmert – ezek biztonságosak és könnyen használhatók, és minimális energiabefektést igényelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.