Károly királyt annyira megverték, hogy eltört az orra - Kíméletlenül zaklatták gyerekkorában

Forrás: AFP/Victoria Jones -
III Károly királyi család bentlakásos iskola kollégium zaklatás
Királyság ide vagy oda, III. Károlyt sem kerülték el a zaklatások az iskolában. Testvérével, András herceggel mindketten a gordonstroungi bentlakásos iskolába jártak. Míg András igazi falkavezér volt, Károlynak jócskán meggyűlt a baja a társaival.

A brit királyi család tagjainak is bőven kijutott a nehézségekből és küzdelmekből. Mint kiderült, Károly király gyermekkorának voltak olyan időszakai, amire nem szívesen emlékszik vissza.

Testvérével, András herceggel együtt jártak Gordonstounba, egy az otthonuktól távoli bentlakásos iskolában Skóciában. Amíg András virágzott és "a falka vezérévé" vált, az érzékeny természetű Károly sokat küszködött.

A skóciai bentakásos iskolában meglehetősen szélsőséges körülmények között tartották a tanulókat. Amikor Károly ott tanult előfordult, hogy az épületet nem fűtötték, és a kollégium ablakait egész évben nyitva hagyták. Az uralkodó ágya az ablak mellett volt, és gyakran arra ébredt, hogy az ágyneműje fagyos volt – olvasható a királyi családról szóló könyvben.

Megdöbbentő dolgok derültek ki Károly király gyermekkoráról: kíméletlenül zaklatták az iskolatársai Forrás: AFP/Victoria Jones

Minden hajnalban, időjárástól függetlenül, Károlynak rövidgatyában kellett futnia, amit jeges vizben történő zuhanyzás követett. De még ennél is rosszabb volt az a szörnyű zaklatás, amelyet el kellett viselnie.

A 13 éves fiút egyszer megragadták, amikor kijött a zuhanyzóból, megkötözték, a falra akasztott fonott szennyeskosárba csomagolták és fagyos vízzel leöntötték. Otthagyták - meztelenül és dideregve - fél órán keresztül, amíg a személyzet egyik tagja meghallotta a kiabálását.

Károlyt rendszeresen verték meg éjszaka a kollégium sötétjében, mindeközben a fiúk azzal dicsekedtek, hogy megütötték Anglia leendő királyát. Előfordult, hogy az uralkodó orra is eltört az egyik ilyen támadás során – de nem panaszkodott, mert attól tartott, hogy az csak súlyosbítja a helyzetet.

Fülöp herceg a fenti történések ellenére határozottan ragaszkodott ahhoz, hogy a leendő király abba az iskolába járjon, amelynek évekkel korábban ő is tanítványa volt - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.