Oroszlándiétával fogyott le a 39 éves brit nő: "A legjobb dolog ami történt velem."

hús TikTok oroszlándiéta vaj ketogén
A 39 éves Courtney Luna minden elképzelhető diétát kipróbált, de ahogy lefogyott, mindig vissza is hízott, sőt, egyre kövérebb lett, ugyanis egy kicsit mindig több jött vissza, mint amennyi lement róla. Aztán megtalálta azt a módszert, ami működött: a neve oroszlándiéta.

A kétgyermekes édesanya sokáig küzdött a súlyfeleslegével, amíg a TikTokon bele nem botlott egy számára addig ismeretlen étrendbe, a meglehetősen szigorú oroszlándiétába.

A TikTokon hódít a 30 napos kihívás

Oroszlándiétának nevezték el azt a TikTokon hódító új étrendet, amely a ketogén diétához - amelyről itt írtunk - sorolható, ám megszorításokkal, ugyanis csak kérődző állatok húsát lehet fogyasztani (borjú, bárány, kecske, marha és szarvas). Emellett csak sót és vizet vehetnek magukhoz az oroszlándiéta követői 30 napon keresztül.

Courtney elmondása szerint naponta egy kiló húst - többnyire marhát - fogyaszt, de eszik vajat, szalonnát, szalonnabőrt és tojást is, így nem a TikTok-on ismertetett diétát követi pontosan.

Az édesanya rengeteget fogyott, de azt állítja, diétájának köszönhetően szebb lett a bőre és a mentális egészsége is javult. "Nincsenek pattanásaim, nem puffadok, lefogytam: a legjobb dolog ami történt velem" - mondta.

"Már nem gondolok megszállottan az ételre" - idézi Courtneyt a Daily Star.

Courtney 2022 májusában kezdte el állatitermék-alapú étrendjét, azóta naponta kétszer eszik, nem gyötrik falásrohamok, azt állítja tökéletes egészségnek örvend.

Szélsőség vagy egészség?

Vannak, akik szentül hiszik, hogy az állati eredetű étrend terápiás hatással van az egészségükre, mások a nyersvegán étrendre esküsznek. Az orvosok, dietetikusok zöme azonban azt vallja, a legjobb, ha minden tápanyagból fogyasztunk, különben súlyosan megbetegedhetünk és meg is halhatunk. A minap egy vegán influenszerről írtunk, aki konkrétan belehalt a diétájába. Az orosz influenszer történetét itt és itt olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.