Nem mindegy hol ülsz a repülőn, ha aludni is akarsz: megvan a legtutibb hely

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
pihenés repülőgép alvás kényelem ülés
Ha valaki hosszú repülőútra indul, biztosan úgy tervezi, hogy aludni is szeretne közben. A kényelmes ruha, a kispárna, a szemtakaró és a zajszűrős fülhallgató alapfelszerelésnek számít, ám van még egy tényező, ami megkönnyítheti a pihenést: mégpedig az, hogy hova szól a jegyünk. 

A legrosszabb helyek az alváshoz azok, amelyek a konyha vagy a vécék közelében vannak. Itt sokkal nagyobb a mászkálás, és hiába helyezzük magunkat kényelembe, nagy valószínűséggel felriadunk a jövés-menésre.

Ha azonban az utastér közepe környékére szól a jegyed, a legtöbb ember egyszerűen csak elmegy melletted és nem zavarja meg az alvásodat. Ezek közül is az ablak mellettiek a jobb helyek, bár egyes szakértő szerint ez nem egyértelmű.

Nem mindegy, hova szól a jegyed, pláne egy hosszú úton Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha nem sikerül ilyen jegyet választani, érdemes válaszfalas ülést keresni, így te se mászol bele más személyes terébe és a melletted ülő sem zavarja az intimszférádat - javasolja a Ladbilble.

A repülőút nem mindig leányálom, és van, amikor igazán kellemetlen útitársakkal ver meg minket a sors. A légiutas-kísérők szerint a legundorítóbb dolog, amit egy repülőn tehát bárki, az például a berúgás, de más egyebet is felsoroltak, amiről itt olvashatsz. A repülőgépek személyzetének arra is vannak tanácsai, mit tegyél, ha egészségesen akarsz földet érni. Ha rettegsz a repüléstől, akkor pedig ezek közül a helyek közül válassz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.