Az erkélyedet vagy a teraszodat egy pillanat alatt a csodák birodalmává varázsolja ez az egyszerű eszköz

Forrás: Shutterstock -
terasz erkély lámpás füzér balkon
Meleg fényű lámpások segítségével kültéren is varázslatossá tehetjük az őszi estéket. A kerti fények a biztonság mellett a kert és terasz díszítéséről is gondoskodnak.

Hagyományos elektromos lámpák telepítésekor gondoskodni kell a megfelelő érintésvédelemről. Ha a kábelek nem süllyeszthetők a földbe, lehetőleg használjunk kábelvezetőket. Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük az izzók IP-számát, illetve nézzük meg, hogy a terméket kültérre vagy beltérre tervezték.

A kültéri fényfüzér használható a lakásban is, de a beltéri világítás kinti alkalmazása tilos!

A túlmelegedés veszélye miatt soha ne hagyjuk egész éjszakára bekapcsolva a díszítőelemeket, elhelyezésüknél pedig figyeljünk arra, hogy véletlenül se legyen a közelben száraz ág, avar vagy más gyúlékony tárgy.

Forrás: Shutterstock

Egy energiatakarékos LED-füzér nem fogyaszt sok áramot. További előnye, hogy alacsony hőmérsékleten üzemel, tehát kertbe, teraszra kimondottan ajánlott. Az izzó kiégés előtt mindig elhalványul, így időben jelzi, hogy hamarosan cserélni kell. Egyes füzéreknek a színe és fényereje is szabályozható.

A bárhova leszúrható vagy felaggatható napelemes füzérek esetében nem kell vezetékekkel bajlódni, mert ezek a napenergiát alakítják át árammá,

amellyel nappal feltöltik az akkumulátoraikat. Fényerejük általában a beépített LED-diódák számától függ. Az automata alkonykapcsolóval ellátott változatok reggel és este maguktól be-, illetve kikapcsolnak, és gyakorlatilag ingyen világítanak.

Különleges hatást keltenek a hangulatfényként is funkcionáló áttetsző kaspók. A hideg fényűek élénkebbnek és élethűbbnek mutatják a bennük lévő növényeket, a meleg fényűek ellenben inkább a meghitt hangulatról gondoskodnak.

Vásárláskor tartsuk szem előtt a színhőmérsékleti adottságokat: a barátságos légkör kialakításához sárgás fényű, alacsonyabb kelvin-számú (2700-3000) füzéreket, lámpásokat érdemes választani.


Ha kutyánk, macskánk van, még véletlenül se használjunk villogó fényeket! Ajánlott biztonságos helyre (inkább magasabbra) helyezni a dekorációt, nehogy a házi kedvencek felborítsák vagy szétrágják a vezetékeket - írja a Lakáskultúra.

Tippek:

Kültéri fényforrások esetében különösen fontos az érintésvédelem és kötelező a védőföldelés. Használjon fényvetőt, hogy a felszerelt világítótest ne vakítson, és ne zavarja a szomszédokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.