Megalázhatja a vendéget egy éttermi menüsor? Hozzáállás és nyitottság kérdése az egész

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Dejan Dundjerski/Shutterstock. No use without permission./Dejan Dundjerski -
étterem kultúra menüsor vendég étel
Biztosan te is találkoztál már olyan étlappal, ahol az ételösszetevők feléről nem tudtad, hogy mit is takar. Nos, ahhoz, hogy zavarba jöjjünk egy-egy menüsor láttán, koránt sem kell a pörkölt-rántott hús-sült krumpli háromszögében élnünk, a gaszronómiában tájékozottakkal is megesik, hogy kérdezniük kell a felszolgálótól. Sokan azonban ilyenkor tudatlannak és megalázva érzik magukat. 

Egy brit kutatás szerint az emberek félnek kérdezni az étteremben, ezért inkább a telefonjukon néznek utána az összetevőknek, mielőtt rendelnek. Úgy érzik, ostobának és tájékozatlannak vélik őket, és ez tulajdonképpen rá is nyomja a bélyegét az étteremélményükre.

A szakértők szerint nyugodtan kérdezzünk a felszolgálótól. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Dejan Dundjerski/Shutterstock. No use without permission./Dejan Dundjerski

A lap ellenvéleményeket is közöl, vannak, akik úgy vélik, jó dolog, ha egy étterem is lehetőséget ad a tanulásra és az információszerzésre, így a gasztronómiai ismereteink is bővülhetnek.

Akik ezt képviselik, általában szívesen elegyednek szóba a pincérrel.

Ez is érdekelhet:

Borravaló kisokos: kinek, hol és mennyit illik adni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.