Ránézésre meg lehet állapítani, mennyire intelligens valaki: megvannak az ismertetőjegyek

Forrás: Shutterstock -
orr szépség arc szem intelligencia
Cseh kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ránézésre meg lehet állapítani, mennyire intelligens valaki. Ezt az arcunk árulja el, persze, csak annak, aki tudja, mit nézzen. 

A felmérésben 40 nő és 40 férfi arcképét vizsgálták, az pedig gyorsan kiderült, hogy az intelligencia és a szép, vonzó arc között nincs összefüggés. Esztétikumtól függetlenül az arcvonások azonban megmutathatják, ki mennyire intelligens.

A nőknél hajlamosak vagyunk a szépséget az intelligenciához társítani Forrás: Shutterstock

A cseh kutatás szerint az intelligens emberek szemei távolabb ülnek egymástól, az orruk az átlagosnál nagyobb, az álluk pedig inkább hegyes, mint kerek, a szájzugok inkább felfelé kerekednek. A széles arc, a túl közel ülő szemek, a rövid orr és a lefelé ivelt szájsarkak pedig épp az ellenkezőjére engednek következtetni. Az átlagos emberek pedig a kettő között helyezkednek el, átlagos arcarányokkal rendelkeznek - ismerteti a Daily Mail.

A kutatás egyébként a férfiaknál jobban működött, a nőknél könnyen megtévesztő lehet a szépség, ugyanis a csinos nőkhöz hajlamosabbak vagyunk jobb értelmi képességeket társítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.