Figyelmeztetés: a betörők ezzel jelzik, ha kinézték maguknak a lakásodat

Forrás: Shutterstock -
trükk ajtózár betörés ragasztószalag figyelmeztetés
Hazaérsz a munkából, beteszed a kulcsodat az ajtóba, és találsz egy ragasztószalagot a zárra ragadva. Valószínűleg csak néhány gyerek szórakozott, vagy a párod hagyta ott valamiért – semmi ok az aggodalomra, ugye? Pedig de...

A zárra ragasztott ragasztószalag veszélyes jel számos biztonsági szempontból hozzáértő közösségimédia-felhasználó szerint, akik megosztották ezzel kapcsolatos aggodalmaikat.. A Quora kérdés-megválaszoló fórumon közzétették az ártalmatlannak tűnő trükk mibenlétét, és gyorsan kiderültek a félelmetes okok is.

Ha az ajtózáron ragasztószalagot találsz, kezdj el aggódni... Forrás: Shutterstock

Sok válaszoló szerint a szalag lehet a tolvajok tesztje is, hogy megnézzék, rendszeresen jár-e valaki a lakásba. Ha eltávolítják a szalagot, tudják, hogy laknak ott, és rendszeresen ki-bejárnak a lakásba. Ám, ha néhány nappal később is ott van a ragasztó, akkor tudják, hogy a ház lakatlan lehet.

Más közösségimédia-felhasználók arra figyelmeztettek, hogy ha ragasztószalagot helyeznek a zárra az azt is jelentheti, hogy egy behatoló megpróbál információt gyűjteni a zár mechanizmusáról, vagy sablont akar létrehozni a jövőbeni próbálkozásokhoz.

Sőt, azt is kipuhatolhatják a módszerrel, hogy ha hiba van a zárban, így könnyen kiválaszthatják, hogy később hova érdemes visszatérni. Tehát, ahogy az egyik felhasználó írta, jelezheti a lakó számára azt is egy ilyen ragasztószalag, hogy problémás az ajtózár, betörés veszélyének van kitéve az otthona.

Természetesen ártatlanabb okai is lehetnek a jelzésnek, van, aki úgy gondolja, simán jelezhetnek így maguknak és egymásnak a házalók, adománygyűjtők vagy vallási csoportok is, hogy tudják, hogy az adott lakásnál már jártak — írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.