A legmegosztóbb fűszer a koriander: megvan az oka, miért utálod

Fotó / Shutterstock -
tudományos műsor koriander Larry King Julia Child SciShow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan ételek, amelyek az átlagosnál jobban megosztják az embereket. Ilyen például a zöldségek közül a spenót, a csírák vagy a kelbimbó, de a toplistát a koriander vezeti, olyannyira, hogy a közelmúltban több szakács is kifejtette, utálja az ízét. Kiderült, az, hogy valaki szereti-e vagy sem ezt a fűszernövényt, a génekbe van kódolva. 

Ina Garten amerikai szakács- és írónő még 2016-ban a passzív-agresszív emberekhez hasonlította a koriandert, és a bolygó legellenszenvesebb dolgai közé sorolta. A szakács és író, Julia Child is hasonló gondolatokat fogalmazott meg, amikor 2002-ben Larry King interjút készített vele a tévében.

Child azt is hozzátette, soha nem enné meg ezeket, és ha a keze ügyébe kerülnének, azonnal a kukába dobná őket.

Genetikai oka van, ha nem szereted a koriandert Fotó / Shutterstock

Egy népszerű tudományos műsorban, a Youtube-ra is feltöltött SciShow-ban megmagyarázták, miért viseltetnek egyes emberek ilyen ellenszenvvel a koriander iránt. Az indok: szappan íze van.

A SciShow kutatást is végzett a témában, 30 000 embert kérdezett meg, mit gondolnak a korianderről - írja az Unilad.

Te szereted a koriandert?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.