A többség rosszul öblíti le a vécéjét, ez pedig rengeteg pénzbe kerül - állítja egy mérnök

Forrás: BSIP via AFP/A. NOOR / BSIP/A. Noor -
spórolás öblítés vécé vízszámla
A mérnök állítása szerint, ha az emberek megfelelően öblítenék le a WC-t, sokkal több pénz maradna a zsebükekben. Elárulta, hogyan lehetséges ez. 

Daniel Khanlarpour, aki 16 éve gázmérnök, megosztott egy egyszerű tippet, amellyel könnyedén spórolhatunk a vízszámlánkon.

A legtöbb modern vécé ma már rendelkezik kettős öblítési lehetőséggel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a teljes öblítést vagy a félöblítést válasszák. A legtöbben a teljes öblítést szokták megnyomni, amivel rengeteg vizet fogyasztanak.

A többség rosszul öblíti le a vécéjét, ez pedig rengeteg pénzbe kerül - állítja egy mérnök Forrás: BSIP via AFP/A. NOOR / BSIP/A. Noor

A teljes öblítés ugyanis hat-kilenc liter vizet használ öblítésenként, míg a kisebb öblítés vagy másnéven félöblítés három-négy litert.

A szakember szerint a megfelelő öblítés használatával a lehúzott víz 50-60 százalékát takaríthatják meg a felhasználók minden egyes öblítésnél - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Növelheti a rák kockázatát, ha rosszul használod a vécét

Hatalmas felháborodást váltott ki a 21 éves lány, aki nem mos kezet, miután elment vécére

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.