Eddig rosszul zuhanyoztunk: kis változtatással fiatalabbak és egészségesebbek lehetünk

Forrás: Shutterstock -
kollagénszint fiatal hideg zuhanyzás
A legfrissebb kutatások szerint a hideg vízzel való zuhanyzás jelentős előnyökkel jár: alacsonyan tartja a stresszszintet, és még a jobb alvást is elősegítheti.

Senki nem szeret hideg zuhanyt venni, különösen télen, amikor eleve hűvösebb az idő, de a szakértők megosztották, hogy a rendszeres hideg vízzel való zuhanyzás általánosságban javíthatja az egészségünket.

Forrás: Shutterstock

A meleg zuhany vagy fürdő csábításának nehéz lehet ellenállni, de mégis jobban tesszük, ha nem csavarjuk fel annyira a víz hőmérsékletét főleg, ha szeretnénk fiatalabbnak tűnni.

Dr. Poonam Desai szerint már heti 11 perc hideg vízzel való érintkezés is növelheti a kollagénszintet, ami csökkenti a ráncokat, alacsonyabb szinten tartja a stresszt, csökkenti a gyulladást, és még a kellemes alvást is elősegíti. Ahhoz, hogy a testünket ne érje sokk, az ajánlott heti 11 percet több, 2-3 perces alkalomra kell felosztani - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.