Vírusként terjed a neten az őrült karácsonyi játék, a Whamageddon

Forrás: Getty Images/1985 Michael Putland/Michael Putland -
karácsony sláger szabály játék Whamageddon
Ha te is részt akarsz venni a Whamageddonban, nincs más dolgod, minthogy mindenáron és módon elkerüld a Wham Last Christmas című számát. Ha nem te indítod el a dalt, az sem mentség, pillanatok alatt kieshetsz, elég, ha a plázában meghallod a slágert. 

Karácsonyig egyszer sem hallgathatod meg a Wham egykor nagy, könnyfakasztó slágerét, a ma is méltán népszerű dalt, amit kívölről fújnak kicsik és nagyok. Idén nem harsoghatod önfeledten, hogy „tavaly karácsonykor neked adtam a szívemet”, mert, ha megteszed, már ki is estél a Whamageddonból.

Andrew Ridgeley és George Michael, azaz a Wham Forrás: Getty Images/1985 Michael Putland/Michael Putland

Nem elég, hogy nem kapcsolhatod be, nem nézheted a klipet, de számodra akkor is vége a játéknak, ha plázában, haveroknál vagy a kocsiban, a rádióban szólal meg a Last Christmas, vagyis bárhol meghallod, kiestél.

A Whamageddont egy dán baráti társaság találta ki, ezelőtt 18 évvel, ám azóta „világjárvány” lett belőle. A cél, hogy december 1. és 24. között ne hallgasd a világslágert, illetve minél tovább próbáld megúszni, hogy szembejöjjön veled.

A Whamageddon hivatalos oldalán lefektetett szabályok szerint az alábbi feltételek mellett vehet részt bárki a kihívásban:

  • A cél: minél tovább bírd ki, hogy nem hall(gat)od meg a Wham Last Christmas című slágerét;
  • A játék kezdete: dcember 1., a vége: december 24., európai idp szerint;
  • Csak az eredeti verzióra érvényesek a szabályok, feldolgozásokat, remixeket hallgathatsz;
  • Amint valahol meghallod a dalt, kiestél;
  • Ha kiestél, tedd közzé a közösségi médiában #whamageddon hashtaggel;
  • Ne csalj, ne kapcsold be szándékosan azoknak a slágert, akikről tudod, hogy részt vesznek a játékban;

Aki „túléli” szentestéig, a Whamhallába jut...

Bár a Whamageddon egy baráti társaság köreiben és viccnek indult, ma már több ezren vesznek részt benne. Hivatalos Facebook-oldaluknak több mint 19 000 követője van. Ami a hashtaget illeti, több mint 14 000 bejegyzés található vele az Instagramon, és 12 millióan nézték meg a TikTokon — írja a People.

Bár az együttes gyik tagja, George Michael már nem él, egykori társa, a ma már 60 éves Andrew Ridgeley a magazinnak egy korábbi interjúban elmondta, hogy a '86-os slágerüket a karácsony esszenciájának tartja, és nem lepte meg a dal népszerűsége. Ugyanakkor hatalmas kiváltságnak érzi, amit a Wham adott neki, hogy a Last Christmas minden idők legnépszerűbb karácsonyi klasszikusa lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.