Eurovízió összefoglaló: Kállay-Saunders András az ötödik helyen végzett

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
Koppenhága Eurovíziós Dalfesztivál Conchita Wurst Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál. A győztes az osztrák Conchita Wurst, a  2. Hollandia,  a 3. Svédország, a 4. Örményország az 5. pedig Kállay-Saunders András lett.

00:30 - A 2. Hollandia, 3. Svédorszáb, a 4. Örményország az 5. pedig Kállay-Saunders András lett

00:23 - Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese Ausztria - Conchita Wurst

00:16 - Magyarország pontoz - 8 Svédország, 10 Ausztria, 12 Hollandia

00:14 - Conchita Wurst vezet, Kállay-Saunders az első ötben

23:50 - Magyarország az élmezőnyben - A Running! Bejött a delegációknak! A hollandok és az orosz ikrek jól teljesítenek és Conchita Wurstot is szeretik és a svédek is népszerűek. A Tolmachevy Sisterst újra kifütyülik.

23:46 - Elkezdődött a pontozás...

23:27 - Visszaszámlálás - Lezárták a szavazást! Várakozás, ételosztás...

(A verseny érdekes színfoltja volt, hogy a dalok között a versenyzők valamiből, bármiből kirakták az országuk zászlójának színeit, majd lefotózták Kállay-Saunders András például Rubik-kockákból.)

22:56 - Nagy Britannia: Molly – Children of the Universe - "Ezt a zenét szerintem nem érti az Eurovízió közönsége" - jegyezte meg kolléganőnk. És hozzátette: "Engem a csaj meggyőzött és a ruhája is".

22:55 - San Marino: Valentina Monetta – Maybe (Forse) - Hát, erre a produkcióra a "talán" is nagyon jóindulatú lenne. A "prózai" rész akár jó is lehetett volna, de nem volt az. Nekünk túl sok volt. San Marino egyébként először szerepelt a dalverseny döntőjében.

22:50 - Hollandia: The Common Linnets – Calm After the Storm - Ők a döntő nagy esélyesei. Nem is csoda: nem érzelgősek, hanem érzelmesek. A színpadkép is szép. Semmi giccs, ami ritka ebben a mezőnyben.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:44 - Dánia: Basim – Cliche Love Song - A produkció utánérzéseket ébresztett bennünk... Már itt is van a nyelvünk hegyén, hogy kinek a dala... Keressük... Megvan: The real thing: You to me are everything.

22:42 - Málta: Firelight – Coming Home - Klassz zene, semmi sztárallűr, erős hang - Sokáig elhallgatnánk a tábortűz mellett. Szerettük.

22:35 - MAGYARORSZÁG - KÁLLAY-SAUNDERS ANDRÁS - RUNNING! - Elfogultkodunk, naná. András hozta a formáját, nem látszott rajta, hogy különösebben izgulna. Nekünk most is tetszett, mint mindig és csak reméljük, hogy ez a pontokban is meglátszik majd.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:30 - Svájc: Sebalter – Hunter of Stars- A hegedűért pirospont. Sebalter produkciója vidámra és jópofára sikeredett.

22:27 - Spanyolország: Ruth Lorenzo – Dancing in the Rain - Aki egy pillanatra elfordította volna a tekintetét a képernyőről, Ruth-t nem a színpadon öntötték nyakon vízzel, már így érkezett. Nekünk ez a szenvedés egy kicsit sok volt, pedig abban mi is ultrajók vagyunk. Gundel-Takács Gábor a lány ruháját nem értette, mi pedig azt nem értettük, hogy mit nem ért.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22: 25 - Finnország: Softengine – Something Better - (pisiszünet)

22:20 - Szlovénia: Tinkara Kovač – Round and Round - Tinkara a szlovének Szabó Ádámja (tudjátok, aki harmonikásból lett X-Faktor énekes). Fuvolásként kezdte, most énekesnőként áll a színpadon.

22:18 - Olaszország: Emma – La mia città - Minibaki! Az olasz lány mikrofonja nehezen akart megszólalni. A Star Wars Leila hercegnőjére emlékeztető lány mindent bedobott.

22.14 - Oroszország: Tolmachevy Sisters – Shine - Az elődöntőben kifütyülték az ikreket. Most azonban hatalmas tapsot kaptak.

Forrás: MTI/EPA/Bax Lindhardt

22:12 - Franciaország: TWIN TWIN – Moustache - Ajj! No comment!

22:10 - Svédország: Sanna Nielsen – Undo - "Ő egy szép lány"

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

22:03 - Németország: Elaiza – Is It Right - Egy szóval tudnánk jellemezni: zavaros.

22:00 - Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix - Ezt a produkciót nagyon vártuk. "Szép, homokóra alakja van. Jó, nincs neki, de úgy van megcsinálva" - állapítottuk meg. A "szakállas nőkén" emlegetett Conchita meggyőzően díváskodik. Szerettük a dalt is, semmi komolykodás, örömzene! A stúdióban is így gondolhatják: Wurst hatalmas tapsot kapott.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:55 - Görögország: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up - Vidéki hakni-feeling - öltözékben és előadásban is.

21:50 - Lengyelország: Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic - Nos, a lányduóra már az elődöntőben is felfigyeltünk. A Life.hu szerkesztőségében volt, aki finoman bukolikusnak nevezte, ám volt, aki szerint parasztpornót láttunk.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:45 - Montenegró: Sergej Ćetković – Moj svijet - Végre egy anyanyelven előadott dal! "Ez cuki, szimpatikus a pasi is" - állapítottuk meg.

21.40 - Örményország: Aram Mp3 – Not Alone - Hamis, hamis, hamis - A Life.hu háromtagú csapatának egyik tagja felsóhajtott: "Borzalmas hallgatni!"

21:33 - Románia: Paula Seling & OVI – Miraclerl Espen – Silent Storm - Kivetített énekesnő, körzongora... Ennél a produkciónál - bevalljuk - kicsit elbambultunk.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:30 - Norvégia: Carl Espen – Silent Storm Képzett hang, de no extra.

21:28 - Izland: Pollapönk – No Prejudice - Időutazás. Mintha Fenyő Miklóst és az egykori Hungária együttes látnánk. Íme, az izlandi jampecek.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

21:22 - Azerbajdzsán: Dilara Kazimova – Start a Fire - Szép a ruhád, szép lovad hajad.

Forrás: Dilara Kazimova/Facebook

21.19 - Fehéroroszország: Teo – Cheesecake - Tényleg nem volt ennél jobb daluk? Mi a nyolcvanas évek diszkóiban érezzük magunkat. Teo lábmunkája utánozhatatlan.

21.13 - Ukrajna: Mariya Yaremchuk – Tick-Tock - A csinos ukrán lány színtelen-szagtalan előadását folyamatos bugyivillantása sem kompenzálja. Bocs, Mariya!

21.00 - Elkezdőőőődött! Koppenhága-imidzsfilmet látunk. Ismerd meg te is a várost!

20.58 - Hoppá! András rajongói mögött feltűnik Wurst. Ezt a trollkodást!

20.55 - András mackója alszik - Arról a Maciról van szó, amit Tolvai Renitől kapott az út előtt. Kabalamaci, aki éjszaka bulizott, most pedig pihen.

20:50 - Gundel-Takács Koppenhágából jelentkezik - Az előjelzések szerint András úgy kábé az ötödik lehet. Neki jó, nem ez a fontos, mondja. Kolléganőnk szerint Gundel-Takácsnak hirtelen akcentusa lett.

Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt

20:42 - Kállay-Saunders a kulisszák mögül jelenti: így született meg a Running!

20:40 -Elkezdődött az Elővízió - Novodomszky Éva a "nemceleb" ByeAlexet faggatja. Alex osztja az észt. Jó tanácsokkal látta el Kállay-Saunderst. Oké.

Forrás: MTVA

Amíg nem kezdődik el a döntő, mi hangolódunk, és azonnal bele is csapunk a lecsóba.

20.25 - Puzsér megmondóemberkedik: Ahogy megszokhattuk, Puzsér Róbertnek mindenről megvan a véleménye. Így Kállay-Saunders András - várhatóan - egyik legnagyobb ellenfeléről a transznemű Conchita Wurstról is. És ezt a Facebookján közzé is tette:

Forrás: Conchita Wurst/Facebook

"(...) eljön a nap, melyen a szakállas Thomas Neuwirth nagyestélyiben a színpadra lép, hogy valami félmilliárd ember előtt előadjon egy szar popslágert. Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva. A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.