Meghalt Robin Williams - Az első hírek szerint öngyilkos lett

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
Mrs Doubtfire halál Jó reggelt, Vietnam! színész öngyilkosság Robin Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan, aki ne tudna minimum három filmet felsorolni Robin Williams főszereplésével. A 63 éves, Oscar-díjas világsztár az első hírek szerint öngyilkos lett. Négy olyan filmet hagyott hátra, amelyet még nem mutattak be. Barack Obama amerikai elnök hivatalos közleményben búcsúzott tőle.

"Ma reggel elveszítettem a férjemet, a legjobb barátomat, a világ pedig elveszítette az egyik legszeretettebb művészét és egy csodálatos embert. Megszakad a szívem" - írta hivatalos sajtóközleményében Robin Williams felesége, Susan Schneider.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Helyi idő szerint hétfő délelőtt kaliforniai házában holtan találták Robin Williams hollywoodi színészt, a Jó reggelt, Vietnam!, az Ébredések és a Holt költők társasága sztárját. A nyomozás még folyik, de az első híradások szerint a 63 éves Oscar-díjas színész öngyilkos lett, halálát fulladás okozta, írja az Origo.hu hírportál, ahol részletes összeállítást olvashatsz a színész karrierjéről, legfontosabb szerepeiről.

Forrás: AFP/Robyn Beck

A világsztár a nyolcvanas években beszélt először kokain- és alkoholproblémáiról, ezután évtizedekig tiszta volt. A 2000-es évek elején ismét visszaesett, legutóbb júliusban vonult elvonóra. Robin Williams 2011-ben harmadszorra is megnősült, két korábbi házasságából összesen négy gyermeke született.

A világsztártól maga Barack Obama amerikai elnök is hivatalos közleményben búcsúzott. "Volt katona, orvos, géniusz, pesztonka, államfő, professzor, Pán Péter és minden más" - emlékeztetett a nagy nevettető szerepeire Obama. "Idegenként érkezett életünkbe, de úgy végezte, hogy az emberi lélek minden elemét megérintette. Megnevetetett és megsirattatott minket... Megosztotta tehetségét azokkal, akiknek szükségük volt a segítségére, köztük a külföldön szolgáló katonákkal" - írta Obama, aki családja nevében együttérzését fejezte ki Williams családjával, barátaival.

Steven Spielberg "komikus géniusznak" nevezte Williamset, a pályatárs, Steve Martin óriási tehetségnek. Glenn Close nemzeti kincsként méltatta az Oscar-díjast színészt, akinek csodálatos lelke volt.

Kollégái, barátai, a hollywoodi színészek és énekesek - köztük Cher, Steve Martin, Kevin Spacey és Sarah Michelle Gellar - Twitteren és Instagramon köszöntek el tőle.

/1408/Robin2014812101624

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.