Trokán Nóra világsztár Horváth Éva Görögország Sziget nyaralás Kefalonia Santorini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horváth Éva Szantorini szerelmese, Trokán Nóra egy eldugott falucskában találta meg a számításait, de a világsztárok sem vetik meg a görög szigetvilág nyújtotta élményeket.

Görögország tengerpartjai és szigetei minden évben a topnyaralások között szerepelnek a magyar utazók körében. A Life.hu most sztárokat kérdezett meg, nekik milyen élményeik vannak a mediterrán európai országról.

Forrás: Facebook/Horváth Éva

Horváth Éva Szantorini szerelmese, hiszen a világ egyik legszebb naplementéje is itt kapható lencsevégre.

Soha olyan szép naplementét nem láttam, mint ott,

Görögország fővárosát, Athént

Álomsziget az elveszett világ fölött

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogy Fíra, Szantorini egyik legfontosabb városa miért is szuper úti cél. A város egy tufafal tetején található, amely magasan nyúlik a tenger fölé. Az ókorban a sziget a minószi civilizáció része volt, majd egy vulkánkitörés után a fejlett civilizáció eltűnt a föld színéről. Mára a település Szantorini központjává nőtte ki magát. Van, aki több napra érkezik, és vannak, akik hatalmas óceánjáró hajókkal látogatnak el a meredek sziklaszirthez, amin szamárháton vagy gyalog felkaptatva jutnak el a mesés városkába. A sziklára épült városfal mentén érdemes végigsétálnod, mert pazar kilátás nyílik a tengerre, és közben gyönyörködhetsz a kék-fehér épületek sokaságában.

Trokán Nóra édesanyja, Papadimitriu Athina görög származású, így a színésznő gyermekkorától kezdve gyakran utazott Görögországba családlátogatásra, amit mindig összekötöttek egy tengerparti nyaralással.

Trokán Nóra Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Legutóbb Kefalónián voltam, ez egy csodaszép sziget, és engem nagyon megfogott. A különleges természeti jelenségek és a turistamentes részek - ahová bérelt autóval jutottunk el - nagyon tetszettek. Mindig törekszem arra, hogy olyan helyekre menjek, ahol érintetlen a táj, és nincs teli zsúfolásig turistákkal és ajándékboltokkal. Krétán is jártam már, azt is nagyon szeretem, és onnan könnyen át lehet menni Szantorini szigetére, ami szintén kihagyhatatlan, ha Görögországban jár az ember" – mesélte a színésznő, aki gyermekkorában minden évben egy hónapot töltött az országban.

„Anyuval vagy apuval utaztunk a rokonokhoz, akik Athénban élnek.

Filmbe illő nyaralás

Kefalónia utánozhatatlan szépsége Louis de Bernieres-t is megihlette, amikor megírta a Corelli kapitány mandolinja című világhírű regényét, amelyet itt forgattak Nicolas Cage és Penélope Cruz főszereplésével. Bár a film a sziget idegenforgalmát jelentősen fellendítette, ennek ellenére még főszezonban sem zsúfolt, így Kefalónia viszi a pálmát az érintetlen természeti csodák kategóriában.

Világsztárok, akik imádják Görögországot

Nemcsak itthon, de Hollywoodban is nagyon népszerű úti cél Görögország. A gyönyörű színésznő, Kate Hudson most épp itt nyaral édesanyjával, Goldie Hawn színésznővel és családjával, de Kristen Dunst és Sofia Vergara is rajong az országért, a Jolie-Pitt házaspár pedig azt tervezi, megvásárolja Gaia szigetét Görögországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.