A párizsi terror után: Kőkemény lesz az Eagles of Death Metal első interjúja

Forrás: Origo -
interjú Eagles Of Death Metal párizsi terrortámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az öltözőjükben lezajlott mészárlást csak egy kisgyerek élte túl, aki az énekes bőrkabátja alá rejtőzött.
Forrás: Origo

Nagyon erős másodperceket mutattak be a Vice videóinterjújából, amiben először szólal meg a párizsi terrortámadás óta Jesse Hughes, az Eagles of Death Metal frontembere. "Néhányan az öltözőnkben bújtak el, de a gyilkosok gond nélkül bementek oda is, és megöltek mindenkit, egy gyereket leszámítva, aki a bőrkabátom alatt rejtőzött el" - emlékezett vissza elcsukló hangon Hughes.

Az együttes november 18-án a Facebookra kitett már egy közleményt, amiben arról írtak, hogy bár már otthon vannak, még mindig elborzadva gondolnak vissza a november 13-i mészárlásra, hogy gondolatban az áldozatok szeretteivel, barátaival és családjaival vannak és hogy bíznak abban, hogy

a szeretet elhomályosítja a gonoszt.

Összesen 129-en haltak meg egy összehangolt párizsi terrorista akcióban, a legtöbb áldozatot Bataclan nevű klubban szedték a terroristák, ahol éppen az Eagles of Death Metal koncertezett. Az együttesből nem sérült meg senki, de a turnécsapatból a pólójukat árusító Nick Alexandert megölték. "Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM" - zárta akkor az együttes a közleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.