Az utcára került feleségével és kisfiával Bálint gazda – Sosem látott interjú!

Fotó: csudai Sándor/Origo -
interjú birtok Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem publikált interjú látott napvilágot Bálint gazdával, ami még közvetlenül a halála előtt készült. Ebben pedig rengeteg érdekességet megosztott az ország kertésze az életéről, amit eddig nem tudhattunk.

A halála előtti hónapokban adott interjút Bálint gazda a Metropolnak, ami a 101. születésnapján jelent volna meg, csakhogy az ország kertészét elragadta a koronavírus. Most viszont halálának évfordulóján előkerült az interjú néhány részlete.

Bálint gazda mindenét elveszítette anno. Fotó: csudai Sándor/Origo

Ebben pedig Bálint gazda elmeséli, hogy a második világháború idején munkaszolgálatba kényszerítették, majd miután hazatért szerette volna édesapja birtokát továbbvinni, csakhogy mindenét elveszítette. A kommunizmusban ugyanis elvették tőle a földeket.

„Miután hazatértem, édesapám gazdaságát igyekeztem rendbe hozni, ám az államosítás miatt 24 órán belül el kellett hagynom azt az első nejemmel, és az akkor másfél éves fiammal" – mesélte Bálint gazda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.