Czeizel Endre elárulta, mi az elmúlt 25 év legnagyobb közegészségügyi felfedezése

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
rendellenesség vitamin gyógyszer Czeizel Endre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Az elmúlt 25 év egyik legnagyobb közegészségügyi felfedezése” – enyhe túlzással ezzel a szlogennel hirdette meg a Q Pharma gyógyszergyártó cég Czeizel Endre új magzatvédő vitaminját.

Hatalmas előkészületek előzték meg a péntek reggeli sajtótájékoztatón Czeizel Endre beszédét. Mivel az orvos, genetikus rendkívül rossz egészségi állapotban van – legutóbb két hete esett át egy kemoterápiás kezelésen, miután kiújult a rákja – ,a jelen lévő újságíróktól minden szükséges óvintézkedést elvártak. A professzort sem megközelíteni, sem megérinteni nem lehetett, és külön kérés volt minden résztvevőtől az egészségügyi maszk viselése.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A sajtótájékoztató keretein belül bemutatott forradalmian új, magzatvédő vitamin kísérletezésével, tesztelésével Czeizel Endre éveket dolgozott, ennek eredményeképpen nemrégiben dobták piacra a leggyakoribb fejlődési rendellenességek – az idegcsőzáródás és nyitott gerinccel való születés – kivédésére szolgáló vitaminkomplexet. A forradalmi újítás abban rejlik, hogy míg a korábbi magzatvédő vitaminok tele voltak számos vitaminnal, a Dr. Czeizel multivitamin kizárólag a legszükségesebb hatóanyagokat tartalmazza és – a magyar édesanyák legnagyobb örömére – ennek köszönhetően kedvező áron kapható.

A vitamin ereje a megelőzésben rejlik: a megfelelő hatás érdekében már a teherbeesés előtt egy hónappal érdemes elkezdeni szedni és egészen a tizenkettedik hétig rendszeresen alkalmazható. A másik vitamint, a Dr. Czeizel multivitamin 2-t pedig a harmadik trimeszterben lévő kismamáknak ajánlják.

Kétségtelen, hogy szükség volt már egy újabb magzatvédő vitaminra, de hogy ez lenne az "Elmúlt 25 év egyik legnagyobb közegészségügyi felfedezése", talán kissé túlzó bejelentés volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.