Egy ismerős hang - Várandósságod 30. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
szülés Libero2015 terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre a 30. hétbe léptél - nincs már sok hátra! Magzatod most már 1,5 kiló és 40 centi hosszú.

Kisbabád maradandó fogainak kezdeményei már teljesen kifejlődtek, és az ínye mélyén türelmesen várakoznak. Magzatod érzékenyen reagál a környezetére, szemét nyitja és csukja. Sokan azt gondolják, hogy az anyaméhben teljes sötétség honol, ez viszont nem igaz! Bár díszvilágítás természetesen nincs, de a külső környezettől függően odabent is van sötét és világosság. Babád már ilyenkor is szeret szemlélődni, olykor körbenéz, és ha fény hatol a méhbe, arccal arra fordul.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 29. hetének történései

Elkezdődött a harmadik trimeszter első hete – most már tényleg a finisben vagy, pár hét, és a gyermekedet karodban tarthatod! Gyermeked naponta már több mint fél liter vizeletet pisil a magzatvízbe. A csontvelő pedig nagy erőkkel gyártja a vörösvértesteket.

Gyermeked már nemcsak hallja a hangodat, hanem fel is ismeri, reagál rá. Pici kezeinek fogása pedig már olyan erős, hogy képes lenne megragadni az ujjadat is.

Eközben te...

A gyomrodat egyre jobban nyomhatja a méhed, ami miatt gyakran kínozhat erős gyomorégés. Ne keseredj el, néhány trükkel javíthatsz a helyzeten! Ha étkezések után még úgy 30-45 percig ülő helyzetben maradsz, kisebb az esélye ennek a kellemetlen tünetnek, de ha mégis zavarna az éjszakai pihenésben, próbálj meg támaszkodó helyzetben, félig ülve aludni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.