Európa legszebb tündérmeséi - Amikor egy földi halandó és egy királyi sarj találkozik 2. rész

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
Sofia Hellqvist királyi család hercegné herceg Charlene monacói hercegnő Albert herceg Károly Fülöp dán királyi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hamupipőke-sorozatunk folytatódik! Adott egy hétköznapi életet élő gyönyörű lány, aki csak álmodozni mer arról, hogy a daliás szőke herceg bekopogtat az ajtaján, lábára húzza az üvegcipellőt, a hetedhét országra szóló lakodalom után pedig boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az álombéli tündérmese sztori csak igen keveseknek adatik meg. Mégis akadnak olyan szerencsés Hamupikőkék, akik le tudták győzni az akadályokat, áthágták a rangkülönbségeket és királyi sarj feleségei lettek.

Egy korábbi cikkünkben bemutattunk 5 olyan királyi leszármazottat, akik nem törődve a származással, a ranggal és a vagyonnal, egy földi halandóval kötötték össze életüket. Most jöjjön hát a folytatás, hiszen akadnak még tündérmesék az európai uralkodói családok háza táján.

Egy valódi love story

Mary Elizabeth Donaldson, vagy ahogy manapság emlegetik, Mária dán királyi hercegnő a tasmaniai Hobartban született 1972-ben, egy négygyermekes család legfiatalabb csemetéjeként. Kislánykorában valószínűleg álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer ő lesz az első ausztráliai és az első közrendű dán királyné.

Egyetemi tanulmányai után a reklámszakmában helyezkedett el, 2000-ben pedig mit sem sejtve, elátogatott Sydneybe a nyári olimpiai játékokra. Mint később kiderült, ez a döntés sorsfordító volt az életében.

A sydney-i olimpia alatt találkozott Frigyes dán trónörökössel, ám ekkor még fogalma sem volt arról, hogy a jóképű férfi személyében egy királyi leszármazottat ismert meg.

A fiatalok szinte első látásra egymásba szerettek. Frigyes hamarosan leleplezte származását a lány előtt, akit bár megdöbbentett a hír, nem tántorította el szerelmétől. Mary 2001-ben - hogy közelebb legyen szerelméhez - Párizsba költözött, angoltanárként helyezkedett el, közben pedig dánul kezdett el tanulni. Viszonyukat az első évben nem verték nagydobra, Frigyes egészen 2002-ig be sem mutatta választottját édesanyjának, II. Margit dán királynőnek. Az anyakirálynő 2003-ban végül áldását adta a kapcsolatra, 2004. május 14-én pedig össze is házasodtak.

Forrás: AFP/Bjarke Orsted

A párnak eddig négy gyermeke született: Keresztély herceg, Izabelle hercegnő, majd az ikrek: Vince herceg és Jozefina hercegnő. A gyermekek és jótékonysági alapítványok érdekében végzett munkája miatt a hercegné a dánok első számú kedvencévé vált.

Aktmodellből hercegné

A svéd királyi család azon már valószínűleg meg sem lepődik, ha egyik-másik trónörökös nem arisztokrata, hanem egyszerű közrendű párt választ maga mellé. Korábbi cikkünkben Viktória svéd királyi hercegnőt és férjét, (egyben egykori személyi edzőjét) Daniel Westlinget vettük górcső alá, most pedig jöjjön az öcsikéje. Károly Fülöp svéd királyi herceg - akit joggal neveznek Európa legsármosabb hercegének - bőven túltett nővérén, már ami a párválasztást illetti. Na, de ne rohanjunk ennyire előre.

Károly Fülöp 1979-ben született XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné második gyermekeként, jelenleg pedig harmadik helyen áll a svéd trónöröklési sorban. Az ifjú herceg haditengerészeti kiképzést kapott, majd 2004-ben fregatthadnagy lett. 2006-ban egy kétéves grafikai tervezési képzést is elvégzett, később pedig Rhode Islanden lakberendezést tanult.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Sofia Hellqvisttel 2010. áprilisában találkozott. A lány akkor már meglehetősen ismert volt Svédországban, bár ennek az ismertségnek Károly Fülöp családja nem feltétlenül örült.

Sofia ugyanis amellett, hogy jógaoktatóként és pincérnőként is dolgozott, melltartó nélkül pózolt a Slitz nevű férfimagazinban sőt, még a svéd Éden Hotel valóságshow-ban szerepelt.

Ilyen múlttal talán érhető, hogy a herceg szülei eleinte kissé hűvösen fogadták fiuk választottját. A sötét múltat és a képeket 2010-ben, és 2014-ben is megszellőztette a svéd sajtó, amikor kiderült a kapcsolat, majd amikor a herceg eljegyezte az egykori aktmodellt. A celebvilágtól visszavonuló lánynak végül sikerült megváltoztatni a róla kialakult képet, 2014-ben a királyi család is elfogadta a pár eljegyzését, idén nyáron pedig egy igen megható szertatás keretein belül a szerelmesek örök hűséget fogadtak egymásnak. Sofia megszólítása ettől fogva Zsófia hercegné, Värmland hercegnéje lett.

A kékvérű playboy

II. Albert monacói herceg családjáról is szóltunk már egy előző íráunkban. Akkor a "neveleletlen hercegnő"-nek is nevezett Stephanie monacói hercegnő kissé bonyolult szerelmi életéről árultunk el egy-két pikáns részletet. Most jöjjön Monacó jelenlegi uralkodója, aki húgához hasonlóan elég vad szerelmi életet tudhat maga mögött. II. Albert a monacói hercegi palotában született III. Rainier monacói herceg és a gyönyörű Grace Kelly gyermekeként. Felnőve politológiát, közgazdaságtant, zenét, és angol irodalmat tanult Massachusetts-ben az Amherst College-ban.

Albert hivatalosan 2005 márciusában vált Monaco hercegévé. A trónra apja, II. Rainier halála után lépett, életmódja miatt azonban sokan megkérdőjelezték az alkalmasságát.

Forrás: AFP/Etienne Laurent

1992-ben röppent fel előszőr a hír, hogy a hercegnek törvényenkívüli gyermeke született.

Egy amerikai nő, bizonyos Tamara Rotolo azt állította, hogy lányának, Jazmin Gracenek Albert az apja. Az ügy bíróságra került, és egy DNS-vizsgálat kiderítette, hogy az édesanyának igaza van. Albert ezután Monacóba költöztette lányát.

A herceg nem tanult a botrányból, 2005-ben újabb nő jelentkezett, aki azt állította, hogy Alexandre Éric Stéphane Costé nevű fiának Albert az apja. A gyanusítgatás végül bizonyosságot nyert, a herceg egy újabb gyermekkel gazdagodott. De nem csak ismeretlen nőket szédített a kékvérű playboy.

Skalpjai között tudhatja Gwyneth Paltrow és Brooke Shields színésznőket, Naomi Campbell és Claudia Schiffer szupermodellekket is.

Végül 2000-ben találkozott egy nála 20 évvel fiatalabb csinos dél-afrikai úszóbajnokkal, Charlene Lynette Wittstockkal.

Charlene 2000-ben részt vett Sydneyben dél-afrikai színekben az olimpiai játékokon, érmet azonban nem szerzett. 2007-ben végül felhagyott a versenyszerű úszással. A herceget 2000-ben ismerte meg egy Monacóban tartott úszóversenyen. Kapcsolatuk aztán 2006-ban lett félhivatalos, amikor a torinói téli olimpiai játékokon készült fotókon Charlene a fejét Albert vállára hajtotta. Az esküvőre végül 2011. július elsején került sor,

a csillogó ceremóniát azonban beárnyékolta a menyasszony búskomorsága.

A szertartás alatt patakokban folytak az ara könnyei, mindeközben pedig Albert herceg csak közömbösen nézett, láthatóan nem érdekelte, hogy menyasszonya milyen szomorú. A szomorúsága valószínűleg szökési kísérleteivel volt kapcsolatban:

Charlene többször is próbált megszökni az esküvő előtt, mert nem akart házasságot kötni a herceggel.

Charlene első hercegnéi feladata ugyanis nem volt éppen könnyű: hivatalosan is ki kellett állnia Albert herceg mellett az esküvő előtt kirobbant apasági botrányok kapcsán. Ehhez valószínűleg nem sok kedve volt az arának.

Forrás: AFP/Eric Gaillard

Charlene hercegné először még májusban próbált elszökni. Akkor, amikor Párizsba repült, hogy felpróbálja esküvői ruháját. Az ara a párizsi nagykövetségre menekült, sikertelenül. Másodszor a Forma-1-es monacói futam alatt akart elmenekülni a házasság elől, majd a nizzai reptéren egy helikopterrel szeretett volna lelépni. Végül mégis meggyőzték a "szökevény" menyasszonyt a házasságról, és egy megállapodás is született a pár között. A házasságkötés óta eltelt 4 évben Charlene ikergyermekekkel ajándékozta meg Albertet.

Miből lesz a cserebogár? - Íme, a jövő legcukibb sztárpárjai 2. részhttp://www.life.hu/csalad/20150831-hires-sztarbabak-akik-felnott-korukban-alomparok-lennenek-2-resz.htmlMiből lesz a cserebogár? sorozatunk folytatódik! Azt már korábbi cikkünkben megállapítottuk, hogy a kicsi György hercegnek a bájos Harper Beckhammel, valamint, hogy a sármőr Majoros Mariánnak Berki Krisztián szeme fényével, Natasa Zselykével kellene egyszer majd álompárt alkotniuk. Listánknak azonban még koránt sincs vége, jöjjenek hát a következő adag celebgyerekpárok!Család--Mateklecke szülőknek - Jogszabályok, amelyeket minden gyermekvállalás előtt álló párnak ismernie kellhttp://www.life.hu/csalad/20150831-tamogatasok-a-gyermekvallalashoz-tudnivalok-jogszavbalyok.htmlBabát terveztek? A közelmúltban nagyon sok olyan jogszabály született, amely gyermekvállalásra próbálja ösztönzi a fiatal párokat. Hogy egyszerűbben átláthassátok lehetőségeiteket, az alábbiakban lépésről lépésre végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat. CsaládThinkstockAki a suliban menő volt, felnőve lúzer leszhttp://www.life.hu/csalad/20150817-a-meno-gyerekek-felnottkent-kevesbe-nepszeruek.htmlAzokat a gyerekeket, akik iskolás korukban kifejezetten menőnek számítottak, felnőtt korukban utoléri a sorsuk, és általában kimondottan népszerűtlenek lesznek. A friss amerikai kutatás, amely a Child Development című lapban jelent meg, 184 fiatal beszámolói alapján jutott erre a következtetésre, egy tízéves vizsgálati periódus alatt.Család--A tudatos gyermektelenség árnyalataihttp://www.life.hu/csalad/20150813-5-no-tortenete-a-tudatos-gyermektelensegrol.htmlVannak nők, akik nem akarnak gyereket. Soha, semmilyen körülmények között. Az emberek többsége az ilyen vélemények hallatán általában szörnyülködve hitetlenkedik, hiszen "a nők alapvető hivatása az anyaság" és "egy nő csak az anyaság által tudja megtapasztalni a feltétlen és önzetlen szeretetet". De valóban önző, sőt szívtelen lenne az a nő, aki tudatosan dönt a gyermektelen élet mellett?CsaládThinkstockRút kiskacsából gyönyörű hattyú - Sztárok, akik gyerekkorukban csúnyácskák voltakhttp://www.life.hu/csalad/20150818-sztarok-akik-gyerekkorukban-csunyak-voltak.htmlMiből lesz a cserebogár? Ma már gyönyörűek, kívánatosak és egy világ hever a lábuk előtt - de nem volt ez mindig így. Jó néhány hollywoodi híresség van, akinek bizony nagyon jót tett az idő múlása, akiknek kiskori képeik láttán talán senki nem gondolta volna, hogy a rút kiskacsából egyszer gyönyörű hattyú válik. Család--Újgazdag elkényeztetett ficsúrok sokkolják a közvéleménythttp://www.life.hu/csalad/20150808-kinanak-kezd-elege-lenni-a-magamutogato-ujgazdag-fiatalokbol.htmlBiztosan te is láttál már gyönyörű sportautóval, egy köteg pénzzel, vagy méregdrága cuccokkal pózoló fiatalokat valamilyen közösségi oldalon. Ha máshol nem, egy korábbi cikkünkben mi is bemutattunk már egy válogatást a Dom Perignonban kezet mosó, pazarló milliárdos gyerekekről. Nos, a kínai fiatalok, úgy tűnik, kimaxolják a vérlázító rongyrázás fogalmát.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.