Depresszió és étkezési zavar: Ezt okozzák a gyerekeknél szépségkezelések

Forrás: Dreamstime -
depresszió gyermek smink szépség kozmetikum kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbb, hogy egészen fiatal, 8 év alatti kislányok lesznek látogatói a kozmetikai szalonoknak, persze nem egészen saját ötletükből. Van olyan érv, ami elfogadhatóvá teszi, hogy a gyermekeket szépségkezelésekre vigyék a szüleik?

Abban nincs semmi különös, hogy a gyermekek szeretik utánozni a felnőtteket. A kislányok olykor elcsenik az anyuka sminkkészletét, vagy krémjeit, sorra kipróbálják a termékeket, és jól szórakoznak. Addig móka, amíg ez csupán egy csínytevés, de mi van akkor, ha az anyák maguk viszik el lányaikat a szalonokba?

Forrás: Dreamstime

“Ha egy kicsit hagyom, hogy kényeztessék a lányomat, és ő ettől boldog, akkor mi a baj?” - kérdezi Lisa Clutten, egy anyuka, aki rendszeresen elviszi 5 éves gyermekét szépségkezelésekre, és még rengetegen tesznek hasonlóan rajta kívül. Egy olyan társadalomban, amelyben ötből egy 10 és 15 év közötti gyermek elégedetlen a testével, ez igenis nagy probléma lehet. Túl azon, hogy milyen károkat okozhatnak a krémek a kislány tökéletes bőrének!

Kisminkelték Berki Natasa Zselykét - A rajongók kiakadtak

Profi sminkes vette kezelésbe Berki Natasa Zselykét, az internet pedig szó szerint felrobbant Hódi Pamela erről készült fotója láttán. A követők szerint nem egészséges, ha egy óvodáskorú kislányt sminkelnek. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Minden észérv ellenére, a gyermekeknek szánt kozmetikai kezelések népszerűsége szárnyal, a sztárok pedig csak olajat öntenek a tűzre azzal, ha a lányukat szalonokba cipelik, hiszen sokak számára ők számítanak követendő példának. Az anyukák szerint ez csupán egy kellemes elfoglaltság, szórakoztató közös program a kislányukkal. A pszichológus viszont teljesen másként vélekedik erről.

Forrás: Dreamstime

“Nem kétlem, hogy az anyák valóban úgy gondolják, hogy ezzel egy szép élményt adnak a lányuknak. de valójában egy hatalmas nemi szakadékot hoznak létre. Azt fogják gondolni a kislányok, hogy ha szépek, akkor jobb emberek, és van olyan hely, ahol ezt meg is lehet vásárolni” - mondta a Daily Mail lapnak Emma Kenny pszichológus, aki azt is hozzátette, hogy így a gyerekek önbizalma elválaszthatatlanul azzal kapcsolódik össze, hogy hogyan néznek ki. Ez pedig gyermekkori depresszióhoz, és táplálkozási rendellenességekhez vezet.

Műszempilla és kihívó ruhaköltemény - 4 éves gyerekek illegetik magukat a színpadon

Barnítóspray, műköröm, műszempilla, póthaj, smink – ha ezeket a szavakat hallod, neked milyen kép ugrik be elsőre? Mondjuk egy éppen buliba készülő, csinos 25 éves lány, egy fotózás előtt álló glammodell vagy egy fellépésre készülő énekesnő? És ha azt mondjuk, ezekre a kiegészítőkre egy 10 éves kislánynak van szüksége? Olvasd el a Life.hu cikkét!

Ezek a fiú- és lánynevek voltak 2015 kedvenceihttp://www.life.hu/csalad/20160405-ezek-a-fiu-es-lanynevek-a-legnepszerubbek.htmlAz elmúlt hat évhez híven továbbra is az Anna a második leggyakoribb keresztnév, de dobogós lett a Hanna és a Jázmin is. A kisfiúknál pedig továbbra a Máté és a Levente a kedvenc. CsaládThinkstockNyílt levél egy házasság végéről és egy új élet kezdetérőlhttp://www.life.hu/csalad/20160404-nyilt-level-egy-hazassag-vegerol-es-egy-uj-elet-kezdeterol.htmlFeladni a közös múltat és tiszta lappal újrakezdeni, vagy maradni a gyerekek, az emlékek, na meg a látszat kedvéért? A válás minden esetben nehéz és sorsdöntő kérdés, ám egy boldogtalan házasság vége sok esetben egy boldog, új élet kezdete is lehet. Család--Először mutatta meg kisfiát Benedict Cumberbatch - Fotó!http://www.life.hu/csalad/20160405-benedict-cumberbatch-kisfia-egyszeruen-tunderi-megmutatta-gyermeket-a-sztar.htmlA színész eddig rejtegette gyermekét, most viszont bátran sétálgattak New York utcáin, ahol sikerült is fotót készíteni a kis sztárcsemetéről. Család--Hatalmasat nőtt Owen Wilson kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20160405-owen-wilson-szinesz-kisfia-robert-ford-hatalmasat-nott.htmlHihetetlen, hogy telik az idő: a hollywoodi sztár legidősebb gyermeke, Robert Ford Wilson immár 5 éves, és egy az egyben úgy néz ki, mint világhírű édesapja. Család--Kulcsár Edina: "Nagyon szeretnék gyereket"http://www.life.hu/csalad/20160405-kulcsar-edina-szepsegkiralyno-a-tv2-hal-a-tortan-adasaban-bevallotta-mikorra-tervezi-a.htmlMindig is fiatal anyuka szeretett volna lenni Kulcsár Edina, aki elárulta, hogy ha 1-2 éven belül nem találja meg a megfelelő apajelöltet, még a beültetést is vállalja. Család--Csobot Adél megtáncoltatta kisfiáthttp://www.life.hu/csalad/20160405-csobot-adel-enekesno-a-tv2-hal-a-tortan-adasaban-megtancoltatta-kisfiat.htmlZsidró Tamás a Hal a tortán adásban retro diszkót rendezett a vacsora végén, és mint DJ debütált. A legjobban Schobert Norbi tolta a táncot, de Adél is örült a bulinak. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.