Aktív élet nyugdíj után - Inspiráló történetek

Forrás: facebook.com/gunther.krabbenhoft -
hobbi idős aktivitás nyugdíjas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – ezt a kijelentést pedig a következő inspiráló történetek jócskán alá is támasztják majd. Lehet az ember 70 éves, vagy akár 100 is, amíg jól érzi magát a bőrében, törekednie kell az aktív életre. Nem szabad, hogy a társadalmi konvenciók határozzák meg a mindennapokat. 

Madonna Buder, a 86 éves triatlonozó apáca

A 86 éves Madonna Buder igazi példakép lehet az idős emberek számára. Az asszony az Ironman Triatlon versenyen rendszeresen részt vesz, az évek alatt több száz kilométer biciklizett, úszott és futott már le.

Buder 55 évesen, 1985-ben indult először Ironman világbajnokságon, azóta pedig még 45 alkalommal. Jelenleg ő a legidősebb nő, aki teljesítette az Ironman megmérettetést, ráadásul a 80–84 éves korcsoportban ő érte el a legjobb időt.

Madonna Buder Forrás: Youtube

A 96 éves Hirata Sigemi a legidősebb diplomát szerző férfi

A 96 éves japán férfi 1919-ben született, diplomáját pedig 2016 márciusában vehette át a Kyotói Művészeti Egyetemen. Hirata egyébként 2005-ben, hobbi gyanánt iratkozott be az egyetem levelező tagozatára, 11 év alatt pedig sikeresen el is végezte. Bár a férfi a legtöbbször otthon, a könyveiből tanult, néha-néha azért beült az egyetem előadásaira is.

Hirata Sigemi Forrás: worldrecordacademy.com

Günther Krabbenhöft, a világ legstílusosabb aggastyánja

Günther Anton Krabbenhöft egy 104 éves berlini nagypapa, akire a világ a megkapó stílusa miatt figyelt fel. A férfit egy német divatblogger fedezte fel, aki le is fényképezte Günthert egy vasútállomáson, ahol piros kalapot, sárga csokornyakkendőt és bordó kesztyűt viselve várakozott. A férfi a bloggernek azt nyilatkozta, hogy ő egész életében így öltözködött, és hogy stílusával egy kis örömöt szeretne vinni a szürke hétköznapokba.

Günther Krabbenhӧft Forrás: facebook.com/gunther.krabbenhoft

Ernestine Shepherd, a 80 éves testépítő, aki 68 kilóval nyom fekve

Ernestine Shepherd, a 80 éves nagymama 56 éves korában kezdett el edzeni, és egyből bele is szeretett a sportba. Ernestine mindennap hajnali 3-kor kel, hogy legyen ideje szigorú edzésprogramjára. A súlyemelés mellett rendszeresen fut, és természetesen az étkezésére is odafigyel, mindebben pedig 52 éves férje, Colin teljes mértékben támogatja. Az asszony 2010-ben és 2011-ben is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mint a világ legidősebb testépítője.

Ernestine Shepherd Forrás: facebook.com/Ernestine-Shepherd-Worlds-Oldest-Female-Body-Builder

Az idősekből álló japán pomponcsapat

A Japan Pom Pom nevezetű szurkolócsapatot egy Fumie Tanako nevű 64 éves hölgy alapította kifejezetten idősebb, de mozogni vágyó nők számára. A szurkolócsapat tagjainak átlagéletkora 70 év, és az extrém akrobatikus mutatványok kivételével ugyanúgy működnek, mint az inspirációul szolgáló amerikai pomponcsapatok.

A japán pomponcsapat Forrás: japanpompom.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.