Szülői szemmel a nyári szünet végéről, avagy hurrá, kezdődik az iskola!

nyári szünet iskolakezdés szülő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztust minden évben beárnyékolja a hamarosan kezdődő iskola. Mármint a gyermekek számára, mert a szülők örömmel jelölik a múló napokat. Valld be nyugodtan, hogy te is várod már az első tanítási napot!

Nyári szünet; egyrészt szuper, mert jó pár hétig nem kell leckét ellenőrizni, újból vissza- és visszaterelni a gyereket a szobájába tanulni. Másrészt kezdetét veszi a mikor kinél legyen a szünetben a gyerkőc tili-toli. Sakkozás és matekozás a táborok között, gyakran ellentétes időpontokban kivett szabadságok – mégse legyen egyedül otthon az a gyerek.

Nem egyszerű feladat a szülők számára a gyerekek nyaralásának megszervezése Forrás: Thinkstock

Azzal, hogy az iskola véget ért, a szülők még ugyanúgy dolgoznak. A gyerekeket viszont semmi sem fárasztja le napközben, így Atom Anti energiájával zúdulnak a gyanútlan felnőttekre délután. A kicsik 0-24-es szórakoztatása se smafu, de a tiniké nagyobb kihívás, mint nekivágni a Mount Everest megmászásának, serpa nélkül.

Elérkezik a kis- és nagytestvérek igényeinek összefésülése – már amennyire ez lehetséges. Aggódás a tizenévesekért, akik már többé-kevésbé önállóan járják az útjukat. Végeláthatatlan lelkiismeret-furdalás, amiért ismét le kellett passzolni a gyerekeket a nagyihoz. Szívességek, hétvégi őrült programszervezések, imádkozás a nyaralás alatti strandidőért.

Filmbeli tanárok, akikre nagy szükség lenne a mai iskolarendszerben

A filmek nemcsak szórakozást jelentenek, a bennük felfedezett karakterekért akár még rajongani is képesek vagyunk. Ám nem csupán a szexi, hősies vagy épp figyelemreméltóan érdekes jellemvonások ragadhatnak minket magukkal. Ott vannak azok az ízig-vérig emberi ábrázolások is, amelyek példaként szolgálhatnak. Adózzunk most a filmkarakterek közül a tanároknak ezzel a toplistával.

Ezek mellett azonban visszaidéződik az az időszak is, amikor kicsiként a szülő jelentette a világot, tőle függött minden, ő volt minden alfája és ómegája. Egy rövid időre a nyár visszahozza ezt az illúziót, és ismét rengeteg időt tölthet együtt a család. Az iskolakezdés így sok szülő számára nehéz. A mókuskerékbe való visszacsöppenés kettős erővel csap le, ám a gyerekek életbe visszakerülő rendszeresség mindenki számára hoz némi megnyugvást. Az első tanítási napot megelőző 1-2 hét tartogat némi fejfájást – ilyen füzet, olyan táska, új ruhák stb. -, de a végén a szülők békésen hátradőlhetnek, és megelégedett mosollyal élvezhetik az iskolakapuban eltűnő hátizsák látványát. Nos vannak, akik kicsit jobban élvezik, mint a többiek.

Medencebuli indul!

Egy alabamai anya így búcsúztatja gyermekeit az iskolakezdéskor.

Forrás: Facebook/Anytime Fitness Phenix City, Alabama

Teendőlista a tanév első napjára

Meghan Oeser a blogjában tette közzé ezt a fotót, még tavaly. A listán szerepel például az, hogy MIT nem fog csinálni azon a napon, amikor a gyerekei a hátuk mögött hagyják a nyári szünet láblógatását.

Forrás: Facebook/Meghan Maza Oeser

Éljen az első nap!

Jessi Kittrell egy négyéves lányka fotós anyja, aki az "iskola első napja" típusú képeket parodizálta ki, remek humorral.

Forrás: Instagram/happyacresphotography

„Hiányozni fogtok, gyerekek!"

Keshia Leeann Gardner nem titkolja örömét, hogy gyermekei ismét az iskolában fogják tölteni napjuk java részét.

Forrás: Facebook/Keshia Leeann Gardner

Ezt nézzék a szomszédok!

Lehet, hogy abban a narancslében van némi vodka is?

Forrás: Imgur

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.