havi vérzés oktatófilm menstruáció felvilágosítás Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1946-ban jelent meg a Disney felvilágosító kisfilmje, amely egy tampongyártó cég megbízásából készült iskolások számára.

A mindössze 10 perces Disney által készített oktatófilmet, amely az első kereskedelmileg is támogatott felvilágosító filmek közé tartozott, anno több mint 100 millió amerikai diák előtt vetítették le egészségnevelés céljából. A videóban, ahol az elsők között hangzik el a vagina szó, nemcsak a menzesz anatómiai hátteréről esik szó, hanem bemutatják a menstruációs naptár lényegét és a havi vérzés alatti fürdés mikéntjét is. A filmben beszélő hölgy hangsúlyozza továbbá a menstruáció alatt végzett testmozgás fontosságát, illetve felhívja a figyelmet arra is, hogy bár ilyenkor fokozottan érzékenyek vagyunk a világra, mégsem kell túlreagálni a dolgokat – például nem érdemes elsírni magunkat hajfésülés közben, ahogy az alábbi videóban szereplő lányka teszi:

Közügy volt Sissi menstruációjahttp://www.life.hu/drlife/20131111-kozugy-volt-a-habsburguralkodonok-menstruacios-ciklusa.htmlSzinte sosem voltak egyedül a Habsburg uralkodónők, akiknek havi ciklusa nem csak az utódlás miatt volt állandó téma az osztrák udvarban.Dr. LifeKényes téma: szexuális felvilágosítás gyerekkorbanhttp://www.life.hu/csalad/20110826-kenyes-tema-szexualis-felvilagositas-gyerekkorban.htmlTalán az egyik legnehezebb és legkínosabb feladatok közé tartozik a csemetéd beavatása az intimitás világába. Ha te is nehezen boldogulsz, segítünk.CsaládPlus-size Disney-hercegnőkért harcol egy tinédzserhttp://www.life.hu/news/20140205-jewel-moore-amerikai-tinedzser-lany-kerelmet-nyujtott-be-a-disney-nek-hogy-plus-size-hercegnok.htmlJewel Moore kérvényt nyújtott be a Disney-nek, amelyben arra kéri a rajzfilmgyártót, ne csak vékony és tökéletes hercegnőket szerepeltessen meséiben.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.