Kiderült, hogy mi okozta Schumacher sérülését?

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff -
síbaleset pilóta műtét kóma Forma-1 világbajnok Michael Schumacher baleset kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag a hétszeres világbajnok sisakjára rögzített kamera törte apró darabokra a sisakot az ütközés pillanatában. Vagyis akkor emiatt szenvedett életveszélyes sérüléseket Schumacher. Ezzel a meglepő teóriával álltak elő balesetét vizsgáló nyomozók.

Ezt az elméletet alátámasztja az ENSA (chamonix-i sí-, és hegymászó akadémia) szakértői véleménye is, miszerint Schumacher sisakjának szerkezete meggyengült egy szilárd tárgytól, amikor a német nekiütközött a sziklának - tájékoztat a Nemzeti Sport.

A legnehezebb még hátra van Schumacher gyógyulásában Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

„A sisak teljesen széttört, az ENSA pedig megvizsgálta a darabok anyagát, és mindent rendben talált. De akkor az miért esett szét teljesen az ütközés hatására? Itt jön a képbe a sisakkamera. A laboratórium már megkezdte a teszteket, hogy kiderítse, lehetséges-e az, hogy a kamera gyengítette meg a sisak szerkezetét” – idéz a Telegraph egy, a nyomozáshoz közel álló forrást.

Ahogy azt korábban a Life.hu is megírta, a pilóta állapotáról legutóbb csütörtökön érkezett hivatalos tájékoztatás. Akkor Michael menedzsere semmi konkrét információt nem közölt a versenyző állapotáról, csak megköszönte a család nevében az emberek aggódását és azt kérte, legyenek türelmesek, ha történik bármi fontos, azt közölni fogják

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.