Több száz diák érkezhet Szegedre Ebolával fertőzött országokból

Forrás: Thinkstock -
Ebola-járvány Magyarország repülőtér vírus külföldi diák Szeged fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ellátórendszer már felkészült azon hallgatók fogadására, akik heteken belül megérkezhetnek a vírussal fertőzött területekről.

Nemsokára megérkeznek azok a diákok, akik Ebolával fertőzött országokból jönnek tanulni Magyarországra. A Délmagyar.hu információi szerint csak a szegedi orvosi, fogorvosi és gyógyszerészkarra több száz ilyen hallgatót várnak. Pető Zoltán osztályvezető docens szerint az ellátórendszer már felkészült az esetleges fertőzésekre.

Forrás: Thinkstock

A hírek szerint az utasokat már a repülőtéren vizsgálatoknak vetik alá – annak ellenére, hogy maga a vírus lappangási ideje akár hetekig is eltarthat.

Szappannal az Ebola ellen?

Miért terjed ilyen gyorsan az Ebola? Hogyan lehet ellene védekezni? Melyek az érintett területek? A Life.hu utánajárt a leggyakoribb kérdéseknek a vírussal kapcsolatosan - a cikket IDE kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.