Januárra készül el az Ebola elleni oltóanyag

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
egészségügy túlélő vér vakcina oltóanyag antitest Ebola-járvány ellenszer WHO ápolónő spanyol misszionárius vírus Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vírust túlélők véréből nyerik ki az ellenszert, majd használják fel a betegek gyógyításához.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint várhatóan januárra készül el az Ebola-vírus elleni oltóanyag – írja a WHO-ra hivatkozva az index.hu. Az ellenszert a víruson átesett túlélők véréből nyerik ki, hiszen az ő szervezetük már tartalmazza a szükséges antitesteket.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A hírek szerint ennek a megoldásnak köszönhetően sikerült meggyógyítani azt a spanyol egészségügyi dolgozót, aki elsőként kapta el a betegséget egy Afrikából hazatérő misszionárius ápolásakor. Az antitestek kinyerése a túlélők véréből a WHO szerint már folyamatban van, akár heteken belül összegyűlhet az ilyenkor szükséges mennyiség. A készítményt azonban alaposan át kell vizsgálni, nehogy más vírusokat is tartalmazzon.

Korábban egyébként Oroszország is bejelentette,hogy fél éven belül előállnak az oltóanyaggal.

Az Ebola hatásos ellenszere a szappan?

Az Ebola-vírus ritka, de nagyon súlyos, gyakran halálos kimenetelű megbetegedést okoz. Az influenzával ellentétben nem a levegőn keresztül terjed - a Life.hu írását a vírusról ide kattintva olvashatod el.
Vicces vagy ízléstelen? Itt az Ebola-jelmez Halloweenrahttp://www.life.hu/news/20141020-ebola-jelmezt-lehet-vasarolni-halloweenra-az-egyik-internetes-oldalon.htmlHalloweenra már kapható az Ebola-jelmez az egyik internetes weboldalon. Tényleg mindenki üzletet akar csinálni a járványból?NewsOrigoOroszországban fél éven belül lesz oltóanyag Ebola ellenhttp://www.life.hu/drlife/20141013-az-ebola-ellen-fel-even-belul-lesz-oltoanyag-az-orosz-egeszsegugyi-miniszter-szerint.htmlOroszországban fél éven belül lesz oltóanyag az Ebola-vírus ellen - jelentette ki az orosz egészségügyi miniszter. Közben újabb Ebolás eset bukkant fel Texas államban.Dr. Life--Mi lesz a gyerekekkel? Nyugat-Afrikában 3 ezren maradtak árván az Ebola miatthttp://www.life.hu/drlife/20141018-az-ebola-miatt-nyugat-afrikaban-mar-tobb-mint-3-ezer-gyerek-maradt-arvan.htmlAz Ebola-járvánnyal leginkább sújtott nyugat-afrikai országokban, azaz Sierra Leonéban, Libériában és Guineában már több mint háromezer gyermek lett árva a terjedő fertőzés miatt.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.