Hallhatna, de nem akar Weisz Fanni

Fotó: Mudra László - Origo -
siket implantátum Weisz Fanni szépségkirálynő hallókészülék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fanni még alig volt hétéves, amikor az orvosai azt javasolták a családjának, hogy próbáljanak meg egy olyan implantátumot, amellyel hallhat. Bár azt nagyon élvezte, amikor először hallotta édesanyja hangját, de később mégis az örök csend világa mellett döntött. 

Fanni a Storynak elárulta, az implantátummal élés sokkal komplikáltabb, mint azt mi, hallók gondolnánk. Azonosíthatatlan zajokból, fura hangokból, összemosódó zagyvaságokból kell kiszűrni mindazt, ami egy halló számára természetes. De hogyan is boldogulhat a feladattal az, aki sosem hallotta az autó mormogását, az ajtó csapódását - teszi fel a kérdést a szép fiatal lány, akinek sok volt egyszerre a hangok zűrzavara.

Fotó: Mudra László - Origo

"Megtehetném, de nem használom a hallókészülékemet, megfájdul tőle a fejem. A beszédem fejlesztésére előveszem néha, de már fél éve nem volt bekapcsolva. Jobban szeretem a csendet. Siketnek születtem, nekem az a furcsa, ha hallok" - vélekedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.