Súlyos balesetet szenvedett Varnus Xavér

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
csigolya orgona sérülés baleset Varnus Xavér csigolyatörés gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavér két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött, amikor a minap több métert zuhant egy orgonáról. A híres zenészt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset.

"A konzervatóriummal párhuzamosan egykor orgonaépítést is tanultam, így szívesen segítettem neki. Bemásztam az antik hangszer második emeletére, hiszen az orgonaszekrényen belül emeleteken helyezkednek el a kisebb és a nagyobb sípok. Ahogy egy öreg és szuvas deszkára ráálltam, az beroppant alattam, és én lezuhantam egy emeletet. Hatalmas fájdalom hasított belém, néhány másodpercre elveszítettem az eszméletemet" - meséli történetét a Blikknek Xavér.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Amikor magamhoz tértem, percekig nem tudtam megmozdulni a fájdalomtól, de az esti koncertet fájdalomcsillapítókkal még végigcsináltam. Hétfőn kórházba vittek, megröntgeneztek, s megállapították, hogy a hatalmas eséstől két csigolyám egybecsúszott, s az egyik eltörött" - nyilatkozta az orgonavirtuóz, aki az eset után rögtön írt a legendás Veres Róbert idegsebész-profeszszornak egy e-mailt, s benne elküldte a röntgenképeket is.

"Még ha műteni is kell, egyetlen koncertemet sem fogom lemondani, hiszen ez az életem. Most vasárnap 1600 embernek koncertezem a ceglédi református nagytemplomban, fájdalmaim ellenére, gyógyszerekkel teletömve" - fűzte hozzá Xavér, aki természetesen szeretné elkerülni a műtétet.

Sport - hogyan óvjuk az ízületeinket?http://www.life.hu/drlife/20150216-mely-sportok-arthatnak-az-izuleteinknek-elsportolok.htmlGyermekkorunk óta tudjuk, hogy a sport jót tesz az egészségnek, a tüdőnek, elősegíti a megfelelő testsúlyt és fitten tart. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy veszélyforrás is lehet és attól eltekintve, hogy szerencsétlen balesetek bármikor történhetnek, az ízületeink is veszélyben vannak. Ám tehetünk óvintézkedéseket és megkímélhetjük magunkat a fájdalomtól. Dr. LifeThinkstockKoós János: "El akartam titkolni, hogy kórházban vagyok"http://www.life.hu/drlife/20150224-koos-janos-enekes-nem-rakos-a-tv2-mokka-adasaban-beszelt-allapotarol-es-az-enekes-felesege-dekany.htmlAz énekest pár napig kórházban kezelték és szinte azonnal felröppentek a hírek, hogy rákbetegséggel küzd. Koós János és felesége is megszólalt és tisztázták a pletykákat.Dr. Life--Kanyaróban halt meg egy másfél éves kisgyerekhttp://www.life.hu/drlife/20150224-kanyaroban-halt-meg-egy-kisgyerek-berlinben.htmlA tragikus eset Berlinben történt, a kisgyerek nem kapott védőoltást - közölték német egészségügyi tisztségviselők. Dr. Life--Terápiás kutyát gyilkoltak meg - szabályosan kivégezték az ebethttp://www.life.hu/drlife/20150224-terapias-kutyat-oltek-meg-zalaeerszegen.htmlA védtelen állatok ellen elkövetett kegyetlenség akkor is borzasztó, ha az "egy családi kedvenc" , esetleg egy kitaszított eb ellen irányul. Dr. Life-- Az édesség, amely gyönyörűvé varázsol: csodacsokit fejlesztett egy kutatócsoporthttp://www.life.hu/drlife/20150223-megfiatalitja-es-gyonyoruve-varazsolja-a-bort-a-kutatok-altal-kifejlesztett-csokolade.htmlA Cambridge-i Egyetem egykori kutatói kifejlesztették a csokoládét, amely nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem még a bőrödnek is jót tesz.Dr. Life--Évente tízezer végtagot amputálnak Magyarországon: kiderült, miérthttp://www.life.hu/drlife/20150220-szivderito-kezeles-nelkul-halalos-lehet-az-erszukulet.htmlHa most magunk elé képzelnénk az alábbi "adatot", vélhetőleg rosszul lennénk: évente körülbelül tízezer végtagot amputálnak Magyarországon, hétezret kifejezetten amiatt, mert az érszűkület miatt menthetetlenné válik.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.