Megállt a kislány szíve, de megmentették - te tudod hogyan kell újraéleszteni?

Forrás: Thinkstock -
zeneszám szívderítő újraélesztés egészség rosszullét szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda hajnalban riasztás érkezett a mentőkhöz: egy kislány szíve rosszullét után leállt és azonnali segítségre volt szüksége. Az eset ismét okot ad arra, hogy az Országos Mentőszolgálat felhívja a figyelmet az újraélesztés metodikájának elsajátítására. Nézd meg a videót!

A gyermekrohamkocsi 10 perc alatt a helyszínre ért, és azonnal elkezdte a gyermek újraélesztését, majd a helyszínre érkező budai mentőorvosi kocsi is bekapcsolódott az ellátásba. A mentőknek rövid időn belül sikerült beindítani a kislány szívműködését és stabil állapotban szállították kórházba. Fiatal korban nagyon ritkán következik be hirtelen szívmegállás, de nem lehet nem tudomást venni a lehetőségről, hogy bármikor bárkinél előfordulhat.

Forrás: Thinkstock

Az Országos Mentőszolgálat több helyen is felhívja a lakosság figyelmét a helyszíni, alapfokú újraélesztés fontosságára, a Szívderítő.hu oldalán megnézheted az erről készült videót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.