Nem szeretsz egyedül enni? Itt van 5 érv, amiért érdemes!

Forrás: Thinkstock -
mértékletesség kutatás egyedül meditáció evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedül vagy külön? Párban szép az élet, bizonyos dolgokat kimondottan élvezetes mással csinálni, ez nem feltétlenül vonatkozik az evésre. Íme, 5 ok, amiért jobb, ha egyedül eszel.

1. Megtapasztalod a magány jó oldalát

Inkább mondjuk azt, hogy szólóban eszel, ami bizonyos előnyökkel jár. Nem csak kieresztheted a gőzt és egyedül maradhatsz a gondolataiddal erre az időre, de akár kreatív ötleteid is támadhatnak, ami közben nem zavar meg a másik locsogása.

Forrás: Thinkstock

2. Nem kell beszámolnod

Elkerülhetetlen, hogy az aktuális dolgokat elmeséld, ha valaki veled tart. Kinek van kedve az ilyenkor rituálés dolgokat felcserélni a csacsogásra?

3. Egy dologra koncentrál az agyad közben

Több kutatásból is kiderült, hogy az alváson kívül az evés az egyetlen tevékenység, amikor az agy magától ki tud kapcsolni és közben csak egy dologra koncentrálni.

Forrás: Thinkstock

4. Lazíthatsz

Az előző pontban említett kikapcsolás továbbvitele egyfajta relaxációt is eredményezhet, tehát akár meditálhatsz is, miközben a finom ízek összeérnek a szádban. Az ételek színének, ízének és illatának egyvelege még inkább fokozhatja a meditatív állapotot.

5. Egészségesebbet eszel

Nem kell aggódnod, hogy negatív Nóra rávesz arra, hogy desszertet egyél, amikor nem is vagy éhes. Egyedül viszont a saját tempódban ehetsz és mértékletes maradhatsz. Tanulmány készült az emberek páros evési szokásairól is, a végeredmény alapján jóval többet eszünk, ha valaki mással étkezünk, hiszen akkor „utánozzuk” őt vagy a szemünk megkívánja azt, ami az ő tányérján van.

Mennyi az esélye annak, hogy megbetegszünk a földre ejtett ételtől?http://www.life.hu/drlife/20150924-mennyi-az-eselye-annak-hogy-megbetegszunk-a-foldre-ejtett-eteltol.htmlAmikor leejtünk egy darab ételt, tényleg biztonságosan elfogyasztható, ha néhány másodpercen belül felkapjuk a földről? A városi legenda szerint ugyanis ha öt másodpercen belül felvesszük, a kórokozóknak nincs idejük megfertőzni a falatot. Dr. Life--Jaksity Kata kislánya házhoz szállított ételtől lett rosszul http://www.life.hu/drlife/20150921-jaksity-kata-kislanya-nyolc-napig-volt-korhazba-egy-etelszallito-ceg-eteletol.htmlA műsorvezető tavaly júliusban, 42 évesen hozta világra a harmadik gyermekét Jázmint, aki most egy rossz élelmiszer miatt került kórházba. Dr. LifeOrigoEz a videó rögzíthette a Germanwings-gép utolsó másodperceit? Sokkoló felvétel!http://www.life.hu/drlife/20150406-ez-a-video-rogzitette-a-germanwings-utolso-masodperceit-sokkolo-felvetel.htmlA korábbi hírekkel ellentétben, most mégis napvilágot látott egy felvétel, amely rögzíthette a Germanwings-tragédia utolsó másodperceit. Később persze erről is kiderült, hogy nem valódi.Dr. LifeNorthfotoEgyes ételtároló dobozok árthatnak a vérnyomásnak!http://www.life.hu/drlife/20150115-szivderito-bizonyos-eteltarolo-dobozok-arthatnak-a-vernyomasnak.htmlEgy koreai vizsgálat szerint a konzervdobozok és italos dobozok belső műanyag bevonatában található Biszfenol-A vegyület a szervezetünkbe kerülve emelheti a vérnyomásunkat, ez pedig akár veszélyes is lehet.Dr. LifeThinkstockEgészséges ételt mindenkinek!http://www.life.hu/drlife/20141207-a-kozetkeztetes-reformja-elindult.htmlMíg eddig csupán ajánlások szintjén igyekezték egészségesebb ételekkel ellátni a gyerekeket, addig a 2015-ös évtől már rendelet szabályozza a közétkeztetést. A változások a bölcsődés gyerekektől kezdve a kórházi betegeken át az idősotthonok lakóiig mindenkit érintenek majd, aki közétkeztetésben részesül.Dr. LifeThinkstockEgészséges ételek a menzán - mit tehet a szülő, hogyan szerettessük meg az ételeket a gyerekekkel?http://www.life.hu/drlife/20141215-egeszseges-etelek-a-menzan-hogyan-szerettessuk-meg-az-eteleket-a-gyerekekkel.htmlJanuártól alaposan megváltoznak majd a menzán készült ételek – ám a gyerekek ugyanolyanok maradnak. Hogyan érhetjük el, hogy megízleljék, megszeressék a kevesebb cukorral, sóval készült, egészségesebb módon készült ételeket?Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.