betegség gégerák rák Val Kilmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gégerák viszonylag ritka, és jól gyógyítható rákfajta, ha időben diagnosztizálják. Sajnos azonban egyáltalán nem mondható veszélytelennek. Val Kilmer betegsége kapcsán összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik a gyilkos kórban szenvedtek.

Val Kilmer

A világhírű színész Val Kilmer gégerákban szenved, már csak hetei lehetnek hátra. Orvosa már elfekvőbe akarta utalni, de a nyáron műtött Val Kilmer ebbe nem egyezett bele. Nemrég egyébként annyira rosszul volt, hogy hetekig az intenzív osztályon feküdt. Itt fulladása miatt gégekanült is kapott. A színész egyik barátja így nyilatkozott: "Nem hiszem, hogy most már bármi is segíthetne rajta." Az orvosok szerint már nem sok ideje van hátra, ennek ellenére Val Kilmer a nyilatkozataiban még mindig tagadja, hogy gégerákja van.

Forrás: AFP/Andy Kropa

Michael Douglas

Catherine Zeta-Jones férjének sikerült legyőzni a gégerákot. Egy ideig az a pletyka járta, hogy a színésznek az orális szex okozta betegségét, de sajtósa cáfolta, hogy az Oscar-díjas színész-producer az orális szexet tette volna felelőssé torokrákja kialakulásáért. Douglasnél 2010-ben állapították meg a betegséget. Sugárkezelést és kemoterápiát kapott, amelyekre jól reagált szervezete, és hamarosan bejelenthette, meggyógyult.

Forrás: AFP/Jesse Grant

A gégerák

A gégerák leggyakoribb oka a dohányzás. A kockázat mértéke az elszívott cigaretták számával nő, és a mértéktelen alkoholfogyasztás is gégerákhoz vezethet. Az besztrostok belégzése ugyancsak növeli gégerák kialakulásának kockázatát. Éppen ezért igen fontos, hogy az azbeszttel dolgozó munkások szigorúan betartsák a munkavédelmi rendelkezéseket és használják az előírt védőfelszereléseket - írja a daganatok.hu.

Celine Dion férje, René Angélil

1999-ben diagnosztizálták először, majd 2014-ben újult ki Celine Dion 72 éves férjének gégerákja. "Nem tud enni, ezért én etetem. Etetőcsöve van. Naponta háromszor kell megetetnem" - mondta könnyek között egy interjúban az énekesnő. Az orvosok nem tudják, mennyi ideje van még hátra René Angélilnek.

Forrás: AFP/John Shearer

Sylvia Kristel

A francia Emanuelle című sorozat sztárja gégerákos volt, amelyet nem a korai fázisban diagnosztizáltak. A színésznő betegsége annyira súlyos volt, hogy nem tudták meggyógyítani. 60 évesen, alvás közben halt meg.

Sylvia Kristel színésznő Emmanuelle szerepében Forrás: AFP/Roger-Viollet

Lugosi László

64 évesen, súlyos gégerákban hunyt el a Beatrice dalszerzője és egykori gitárosa, Lugosi László. Kevesen tudták, hogy 3 éve gégerákot diagnosztizáltak Lugosi Lászlónál, a Beatrice zeneszerzőjénél. Utoljára márciusban állt színpadon, a P Mobil klubkoncertjén meghívott vendégként zenélt. 2015. októberében a szobájában elájult, és meghalt.

Fotó: Origo

Cigi? Szoli? Ivóvíz? Ezek a legrákkeldőbb dolgok a WHO szerinthttp://www.life.hu/drlife/20151029-116-rakkelto-dolog-elelmiszerek.htmlA WHO kiadott egy listát 116 olyan vegyületről, amelyeket nem érdemes sem megenni, sem belélegezni, ugyanis nagyon rákkeltőek. Dr. Life--Hihetetlen! Háromszor váltott nemet egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20151006-haromszor-valtott-nemet-egy-no.htmlEgy betegség miatt nem tudta eldönteni egy angol nő, hogy férfi vagy nő szeretne lenni. Ezért többször is nemet váltott. Dr. Life--Új orrot kapott a nő, akinek leharapta párja a régithttp://www.life.hu/drlife/20151029-uj-orrot-kapott-a-no-akinek-leharapta-ferje-a-regit.htmlLeharapta barátnője orrát egy férfi. A nőnek egy egész sorozatnyi műtéten kellett átesnie, hogy rendbehozzák az arcát. Dr. Life--Te összejönnél egy kerekesszékes emberrel? - VlogOli kiderítettehttp://www.life.hu/drlife/20151025-vlogoli-kerdezi-az-utca-emberet-a-kerekesszekesekrol.htmlVlogOli, a Life.hu vloggere ezen a héten komoly témáról faggatta az utca népét. A legfrissebb Voxpop témája a kerekesszékkel élők.Dr. Life--Borzalom! Korcsolya vágta meg a az újpesti hokis nyakáthttp://www.life.hu/drlife/20151014-korcsolya-vagta-meg-a-az-ujpesti-hokis-nyakat.htmlFélbeszakadt a keddi Újpest - Fehérvár AV19 hokimérkőzés, mert az egyik játékos súlyos sérülést szenvedett. Dr. LifeThinkstockRitka betegsége miatt kemoterápiát kapott Selena Gomezhttp://www.life.hu/drlife/20151008-ritka-betegsege-miatt-kemoterapiat-kapott-selena-gomez.htmlA 23 éves Selena Gomez elárulta a Billboard magazinnak, hogy autoimmun betegséggel küzd. Kemoterápiás kezelést kapott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.