Vissza szoktad tartani, ha kakilnod kell? Nagy hiba!

Forrás: Thinkstock -
visszatartás vécé székelés kaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan képtelenek elmenni a mosdóba otthonukon kívül bárhol máshol, ezért visszatartják, ha hívja őket a szükség. Kiderült, ezt nagyon rosszul teszik.

Kyle Staller, a Massachuetts General kórház egyik orvosa szerint akár bele is lehet halni abba, ha az ember hosszabb ideig visszatartja a székletét. Akik gyakran tesznek így, nagyobb eséllyel szenvednek állandó szorulástól, és a végbél záróizmai is elgyengülnek. Ha széklet visszatartással vagy hashajtókkal trükközünk, a szervezetünk elfelejtheti, hogyan is kell valójában kakilni, ez pedig maradandó károsodásokhoz vezethet.

Forrás: Thinkstock

Ha a bélben sok salakanyag gyűlik fel, megkeményedhet, és keringési problémák alakulhatnak ki. Görcsrohamokkal, szívproblémákkal küzdhetnek azok, akik gyakran visszatartják az elkerülhetetlenül jelentkező ingert.

Útmutató az udvarias kakiláshoz

Nem kellene, hogy gondot okozzon, ha arra kerül sor, hogy nagydolgodat kell végezned szerelmed lakásán, de sokan mégis stresszelnek rajta, ugyanúgy, mint az irodai vécé használatán is. Tippjeinkkel soha többet nem fogsz ezeken izgulni. Íme!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.