A Mátrixot alkotó Wachowski fivérek most már nővérek

Forrás: NORTHFOTO -
Wachowski Mátrix transzneműség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Larry és Andy Wachowski, az amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer testvérpár mindkét tagjáról kiderült, hogy transzneműek.

A testvérpár a Mátrix című filmmel robbant be a köztudatba, ám nem ez volt az első mozijuk. A filmezés előtt pedig képregényírással foglalkoztak. Larry a 2000-es évek végén jelentette be, hogy transznemű, testvére pedig 16 évvel később, a napokban adott ki nyilatkozatot.

Forrás: NORTHFOTO

A két évvel fiatalabb Andy közleményben tudatta a világgal, hogy ezentúl ő is nőként éli az életét, mégpedig Lilly Wachowski néven. A nyilatkozata szerint azért kényszerült bejelentésre, mert többen is megfenyegették, hogy elárulják őt. Az írásából kiderült, hogy nem szerette volna sokáig titkolni, hiszen nem is nagyon lehetett, de szeretett volna egy kicsit tisztába kerülni a saját állapotával. Sajnos a nyomás hatására hamarabb meg kellett tennie ezt a lépést, és fel kellett vállalnia, hogy transznemű, és nőként folytatja az életét.

Íme az 5 leghíresebb nő, aki valaha férfi volt

Nyuszilány, Bond-lány, olimpikon: Korábban összegyűjtöttük az 5 leghíresebb nőt, akik valaha férfiak voltak. Legalábbis a testi adottságaikat tekintve, hisz később épp azért váltottak nemet a modern orvostudomány segítségével, mert mindig is nőnek érezték és tartották magukat. A dán lány című film az első ilyen híres esetet mutatja be, mi pedig összegyűjtöttük a későbbieket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.