A szülés után kendőt varrtak egy nő hasába Veszprémben

Forrás: Thinkstock -
kendő vizsgálat szülés kórház Veszprém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya a császármetszés után néhány nappal belázasodott. Először fertőzésre gyanakodtak, majd a vérképből kiderült, hogy nagyobb a baj. Nyomozás indult az ügyben. 

A 27 éves nő hasüregében egy kendőt felejtettek a veszprémi Csolnoky-kórházban. A szülés még március 7-én zajlott le, és egy ideig minden rendben is ment. A hét végére azoban a kismama rosszabbul lett, ekkor felkeresték az ügyeletet. Az édesapa elmondása szerint ott elhajtották őket azzal, hogy vegyenek valami lázcsillapítót - írja a Blikk.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A család elment a háziorvoshoz, aki már sürgösségi vérvételre küldte az asszonyt. Később kiderült, hogy idegen test van a hasában, így azonnal meg kellett műteni.

Az apa írásban tett panaszt, melynek következményeként a kórház belső vizsgálatot indított. "Az ügyben azonnali belső vizsgálatot indítottunk. Külső, független szakértő vizsgálatát is kérjük, így a dokumentáció­kat az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak továbbítani fogjuk. Majd ezután derül ki, hogy történt-e mulasztás, és ha igen, kinek a részéről" - nyilatkozta a lapnak Rácz Jenő, a veszprémi Csolnoky kórház főigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.