Így néz ki most az agy nélkül született kisfiú

agy betegség Jaxon Buell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fél koponyával és agy nélkül született babáról, Jaxon Buell-ről már korábban is írtunk. Az orvosok nem sok jót jósoltak a szülőknek, mégis elmúlt már két éves is a kisfiú. Szülei egy interjúban mutatták meg, hogyan is élnek a két éves Jaxonnal boldog és teljes életet.

Jaxon súlyos betegséggel, anenkefáliával, agy nélkül és fél koponyával született. Már az is csodának számított, hogy életben maradt, ahogy az is, mikor pár hete a második születésnapját ünnepelte családja körében. A szülőknek, Brandonnak és

Brittanynek már a terhesség alatt az abortuszt javasolták, ám ők ezt visszautasították.

Az orvosok folyamatosan azt mondták, hogy gyermekük nem fog hallani, látni, járni és beszélni.
A szülők a WPTV-nek meséltek a pici születéséről és arról is hogyan érzi magát:

"Fel voltunk készülve arra, hogy elveszítjük, hiszen csak ezt hallottuk mindenkitől. Már két éves is elmúlt. Mindig mosolyog, nevet és próbálja kimondani a szavakat. Persze nem tökéletesen, de nem adja fel. Elképesztő mennyire erős" - magyarázta a fiú apukája.
Az interjúban arról is beszéltek, hogy

Jax-nek szinte minden nap vannak rohamai,

de a gyógyszeres kezelés sokat segít ennek csökkentésében. Brendon és Brittany újabb és újabb csodaként élnek meg minden egyes napot, amit a fiúkkal tölthetnek.
A szülők egy Jaxon Strong azaz Jaxon erős Facebookoldalt is létrehoztak, amin folyamatosan posztolnak képeket és videókat életükről.

Anenkefália betegség

A betegségben szenvedő gyerekeknek mindössze az agytörzsük fejlődött ki, ez minden 10 ezredik babát érinti. A legtöbb gyermek, aki így jött eddig világra, a születése után nem sokkal elhunyt. A coloradói Nicholas Coke 3 évet élt, ami csodának számít. A betegséggel született kicsik nem tudnak érzelmeket kifejezni, gondolkodni, de nem éreznek éhséget, és járni, beszélni, hallani sem képesek.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.