Így változtatja meg a körülötted lévőket, ha mosolyogsz

Forrás: Thinkstock -
mosoly pozitív hangulat hozzáállás joghurt2016 pszichológia testbeszéd mosolygás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is észrevetted már magadon, hogy akár egyetlen mosoly is képes lehet arra, hogy jobb irányba tereld a beszélgetést, szebbnek és szimpatikusabbnak láttasd magad, avagy más színben szemléld a világot? Most eláruljuk, hogyan használhatod ki az erejét, és változtathatod meg egyetlen mosollyal az életedet.
Forrás: Thinkstock

Így kelthetsz jó benyomást

Ha az előzőekből indulunk ki, akkor érdemes gyakorolnod a mosolygás „művészetét” ahhoz, hogy szimpatikus legyél már az első találkozások alkalmával is. Ne erőltesd, és törekedj arra, hogy a szívedből jöjjön! Egy jól irányzott mosoly például

egy állásinterjún belépőt jelenthet akár álmaid munkahelyére, illetve a másik nem szemében is vonzóbb leszel tőle.

A beszélgetések kezdeményezéséhez elengedhetetlen!

Ha Victoria Beckhamnek megy, neked is sikerülni fog

A Spice Girls egykori énekesnője egy időben arról vált híressé, hogy szinte sosem mosolygott egyetlen nyilvános eseményen sem. Éppen ezért bírt akkora hírértékkel, amikor annak idején egyszer csak elmosolyogta magát: először férje fényképezte le hatalmas vigyorral az arcán, majd pedig egy díjátadón villantotta ki a fogait. Azóta pedig kiderült, hogy valójában Victoriának kiváló a humora, és imád bolondozni: nézzétek csak meg itt!

Éljen a pozitivitás!

Még a legfeszültebb, legstresszesebb élethelyzetekben is nagy szükség van egy kis mosolygásra. A feszített munkatempó és az otthoni gondok ellenére is szakíts időt arra, hogy felvidítsd egy kicsit magad, és feltöltődj. Beszélgess, viccelődj a barátaiddal, a kollégáiddal, a pároddal! Egy kiadós nevetés a legfeszültebb helyzetekben is megoldás lehet.

Forrás: Thinkstock

Tedd szebbé mások napját!

Morcos a pénztárosnő? Bal lábbal kelt fel az ügyintéző? Ugyan nem a te dolgod felvidítani őket, mégis bearanyozhatod a napjukat azzal, ha rájuk mosolyogsz. Nézd el nekik a mogorvaságukat, és ne engedd, hogy lehúzzanak téged!

Legyél kedves, mosolyogj, és kívánj nekik szép napot – garantáltan leesik majd az álluk.

Ha mosolyogsz, a lelked is mosolyogni fog

Nem csupán azért éri meg mosolyogni, mert másokra is jó hatást gyakorolhatsz vele. Te magad is szebb és jobb színben fogod látni a világot, ha örömmel szemléled. Ezt a jelenséget a pszichológia faciális feedbacknek nevezi: ez azt jelenti, hogy az adott arckifejezésed képes arra, hogy befolyásolja az érzelmi állapotodat is.

A nevetés ösztön, a sírás tanulás eredménye

Amikor egy jó viccen nevetünk, vagy megcsiklandoznak minket, akkor ösztönösen cselekszünk. Ezzel szemben viszont a sírás, illetve a szomorúság kifejezése olyan képesség, amelyet másoktól tanulunk el életünk során – derült ki egy kutatásból, amelynek további részleteit ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.