Négy lábbal és két gerinccel született egy gyerek

Forrás: NORTHFOTO -
operáció betegség ikrek baba szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Parazita ikertestvére miatt született 4 lábbal és 2 gerinccel a kislány. Hosszú műtéten kellett átesnie.

Az elefántcsontparti kislány eredetileg nem egyedüli magzatként fejlődött az édesanyja méhében, ám az ikertestvére a terhesség első szakaszában visszamaradt a fejlődésben, ennek következtében életét vesztette.

Azonban a lábai és a gerincoszlopa összenőtt a kis Dominique testével, így lett a kislánynak 4 lába és 2 gerince. A gyermeket 10 hónapos korában Chicagoba szállították. Ott egy külön erre létrehozott orvoscsapat várta, hogy elvégezzék a 6 órás operációt.

A kis Dominique két gerinccel és négy lábbal született Forrás: NORTHFOTO

A sebészek nagy kockázatot vállaltak, ugyanis az idegi érintettséggel járó műtét akár bénulást is okozhatott volna, de szerencsére erre nem került sor. Március 8-án végezték el, majd Dominique 5 nappal később már el is hagyhatta a kórház épületét.

"Dominique esete a duplikált gerinc miatt volt veszélyes, összenőtt végtagokat viszonylag gyakrabban lát az ember sebészként" - mondta John Ruge idegsebész.

A nevelőszülőkkel élő kislány végre teljes életet élhet, és már senkinek nem kell attól tartania, hogy nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba - írta meg a DailyMail.

A világ legkisebb embere 21 éves és mindössze 58 centiméter: Fotók!

Manpreet Singh már 21 éves, ám ránézésre inkább egy ráncos csecsemőre hasonlít. Kora ellenére mindössze 58 centiméter, és a súlya is megegyezik egy 6 hónapos kisbabáéval, így valószínűleg ő a világ legkisebb embere. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.