Rékasi Károly lába meggyógyult: visszatérhet dolgozni

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
amputáció Rékasi Károly láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly a motorbalesete óta küzd, nagyon nehezen akart helyre jönni a sérült lába. Többször műtötték és még az amputáció is szóba került, de végre talán vége a tortúrának.

Sok megpróbáltatáson van túl Rékasi Károly. 2015 júniusában szenvedett motorbalesetet, azóta azért küzd, hogy újra lábra tudjon állni. Több műtéten is átesett, ráadásul bakteriális fertőzést is kapott. Mivel nem tudott dolgozni az anyagiakkal is küszködtek, és még lábának amputálása is szóba került.

Rékasi Károly helyzete végre rendeződhet Fotó: Marton Szilvia/Origo

Próbára is tette Pikali Gerda és Rékasi Károly kapcsolatát az elmúlt időszak, de szerencsére úgy tűnik, hogy mára minden rendeződött. A színész nemrég egy jótékonysági rendezvényen jelent meg, és már egészen önállóan tudott közlekedni. "Ácsorogni már egészen sokáig tudok. Ehhez persze nagyon komoly segítséget kapok: a baleseti intézetben és Budakeszin is rehabilitáción, gyógytornán veszek részt.

Én is sok energiát fektetek abba, hogy mielőbb visszamehessek dolgozni.

A gyógytornász útmutatásai alapján pedig edzőterembe is járok, elsősorban a comb- és a fenékizmokat kell erősíteni" - mondta Rékasi Károly a Borsnak. Hozzátette, már a fertőzést is megállították, és a csontokat összetartó fémet is kioperálták a lábából, így hamarosan akár dolgozhat is. "Idáig sem a József Attila Színház, sem a Barátok közt stábja nem tervezhetett azzal, hogy fel tudom venni a munkát, hiszen a fertőzés időről időre kiújult. Most már elképzelhető, hogy valamikor tervezhetnek velem" - mondta Rékasi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.