13 évvel ezelőtt győzte le a rákot Karda Bea

Forrás: Margitay Klára/Life.hu -
Karda Bea mellrák műtét rák gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rosszindulatú daganattal diagnosztizálták Karda Beát 13 évvel ezelőtt. Legyőzte a gyilkos kórt, szeretné, ha minél többen járnának szűrővizsgálatokra.

"Annak idején a fogamat összeszorítva néztem szembe a mellrákkal, ami sajnos nem az első eset volt a családomban. A műtét sikerült, és idén a tizenharmadik kontrollvizsgálatomra készülök" – mesélte a Ripostnak Karda Bea, akinél 13 évvel ezelőtt diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot. A mellét megoperálták, azóta minden tavasszal kontrollvizsgálatokra jár.

Karda Beát 13 évvel ezelőtt operálták Forrás: Margitay Klára/Life.hu

"Ha bármikor szóba kerül a legyőzött betegségem, elmondom, hogy nincs fontosabb, mint a szűrővizsgálatok folyamatos elvégeztetése. Ha a nagymamámnál időben diagnosztizálják a betegséget, akár száz évig is élhetett volna" – fogalmazott Karda Bea, akinek édesanyja is maga tapintotta ki a daganatot. A műtét rajta is segített.

"Tulajdonképpen én az ő esetének köszönhetem az életem, hiszen miatta hívtak be vizsgálatra, ahol kiderült, hogy baj van" – mesélte a 69 éves énekesnő, aki szeretné, ha minél többen járnának a szükséges szűrővizsgálatokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.