Különleges ikerpár: egyikük fehér, a másik fekete bőrrel született

ikrek Születés bőrszín különleges esemény ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pamela Frazer, az újszülött ikerlányok édesanyja igencsak megdöbbent, mikor a szülés után kiderült, hogy az egyik gyereke fekete, a másik pedig fehér bőrrel jött világra. Pedig ez a jelenség rendkívül ritka, az eltérő bőrszínű ikerpárok születésének esélye mindössze egy az egymillióhoz.

A négyhetes Candice Anne sötét árnyalatú bőrrel, fekete hajjal és fekete szemmel született, míg ikertestvére Aleisha Lilly bőre halványrózsaszín, és világos hajjal és szemszínnel jött a világra. Itt láthatsz képeket az újszülött ikerpárról.

"Így legalább biztos senki nem fogja összekeverni az ikreket" - viccelődött az ikerlányok 30 éves édesanyja, akit eltérő színű gyerekei miatt rendszeresen megszólítják a járókelők az utcán. "Számomra ettől csak még különlegesebbek a lányaim, nagyon büszke vagyok rájuk" - tette hozzá Pamela férje, a 37 éves Oswald.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Az ikerlányok szülei mindketten kevert házasságból születtek, Pamela jamaikai, afrikai, zsidó és ír felmenőkkel rendelkezik, és Oswald is jamaikai apától és ír anyától származik. Az orvosok úgy nyilatkoztak, hogy az eltérő bőrszínű testvérpárok nem számítanak ritkaságnak, azonban ikerpároknál egymillió esetből mindössze csak egyszer fordul elő ez a jelenség.

A természetes úton megfogant babák császármetszéssel, idő előtt születtek, mivel a vártnál korábban megrepedt a magzatburok. "A szülés nagyon gyorsan, mindössze 20 perc alatt zajlott le. Candice-t láttam sírni, de Aleishát eleinte nem láthattam, mivel gyenge légzése miatt az orvosok elvitték. Őt csak néhány órával később láthattam, és először el sem hittem, hogy ő Candice ikertestvére, annyira különböző volt" - emlékezett vissza a gyerekek születésére Pamela.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.