Pamela Frazer, az újszülött ikerlányok édesanyja igencsak megdöbbent, mikor a szülés után kiderült, hogy az egyik gyereke fekete, a másik pedig fehér bőrrel jött világra. Pedig ez a jelenség rendkívül ritka, az eltérő bőrszínű ikerpárok születésének esélye mindössze egy az egymillióhoz.

A négyhetes Candice Anne sötét árnyalatú bőrrel, fekete hajjal és fekete szemmel született, míg ikertestvére Aleisha Lilly bőre halványrózsaszín, és világos hajjal és szemszínnel jött a világra. Itt láthatsz képeket az újszülött ikerpárról.

"Így legalább biztos senki nem fogja összekeverni az ikreket" - viccelődött az ikerlányok 30 éves édesanyja, akit eltérő színű gyerekei miatt rendszeresen megszólítják a járókelők az utcán. "Számomra ettől csak még különlegesebbek a lányaim, nagyon büszke vagyok rájuk" - tette hozzá Pamela férje, a 37 éves Oswald.

Thinkstock
Illusztráció

Az ikerlányok szülei mindketten kevert házasságból születtek, Pamela jamaikai, afrikai, zsidó és ír felmenőkkel rendelkezik, és Oswald is jamaikai apától és ír anyától származik. Az orvosok úgy nyilatkoztak, hogy az eltérő bőrszínű testvérpárok nem számítanak ritkaságnak, azonban ikerpároknál egymillió esetből mindössze csak egyszer fordul elő ez a jelenség.

A természetes úton megfogant babák császármetszéssel, idő előtt születtek, mivel a vártnál korábban megrepedt a magzatburok. "A szülés nagyon gyorsan, mindössze 20 perc alatt zajlott le. Candice-t láttam sírni, de Aleishát eleinte nem láthattam, mivel gyenge légzése miatt az orvosok elvitték. Őt csak néhány órával később láthattam, és először el sem hittem, hogy ő Candice ikertestvére, annyira különböző volt" - emlékezett vissza a gyerekek születésére Pamela.

Valóságshow-t indít a kétfejű sziámi ikerpár - egyiküket már el is jegyeztékhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120821-valosagshowt-indit-a-ketfeju-sziami-ikerpar-mar-csaladalapitasra-is.html Két nap különbséggel születtek meg az ikrekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-ket-nap-kulonbseggel-szuletett-meg-egy-ikerpar.html Kísérleti nyúlnak használták a nyolcas ikreket szülő nőthttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101123-kiserleti-nyulnak-hasznaltak-a-nyolcas-ikreket-szulo-not.html Nőtt a "meddőségi turizmus" - Egyre többen szülnek ikreket a 40 év feletti nőkhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20101114-nott-a-meddosegi-turizmus-egyre-tobben-szulnek-ikreket-a.html Az ikrek valóban érzik egymás fájdalmát?http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/lifemagazin/blog/20101008-az-ikrek-valoban-erzik-egymas-fajdalmat.html Két gyereket vár egyszerre, de nem ikrekethttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/noi-egeszseg/20100817-ket-gyereket-var-egyszerre-de-nem-ikreket.html