A 28 éves amerikai Grace Sung Eun Lee nyaktól lefelé teljesen megbénult, miután súlyos agytumorja következtében rohamot kapott. A fiatal nőt csak a lélegeztető gépek tartják életben, és szeretne meghalni, de mélyen vallásos szülei bűnnek tartanák, ha lekapcsolnák lányukat a gépről.

A dél-koreai származású, korábban bankmenedzserként dolgozó, jelenleg halálos agyrákban szenvedő Grace Sung Eun Lee egyértelműen kijelentette, utolsó kívánsága, hogy meghalhasson, és véget érjen a szenvedése. De a 28 éves Grace szülei vallási meggyőződésből úgy gondolják, bűn lenne az élet helyett a halált választani, ezért teljes mértékben elzárkóztak az eutanázia gondolatától, végül a vitát jogi útra terelte a család.

A fiatal nőt jelenleg a Long Island-i North Shore kórházban kezelik, ahol lélegeztető gépekkel tartják életben. Grace nyaktól lefelé teljesen megbénult az agytörzsében kifejlődött halálos agydaganat következtében.

www.facebook.com/SaveGraceSungEunLee
Grace betegsége előtt és a kórházban

"A lányom a mennyországba vágyik, hiába mondom neki, hogy még van esély a gyógyulásra, nem hisz nekem. Az életet nem szabad eldobni magunktól, az élet Isten ajándéka" - mondta Grace édesanyja a New York Daily News tudósítójának. "Az öngyilkosság bűn, és nem akarom, hogy a lányom a pokolra kerüljön" - tette hozzá a lány édesapja, Manho Lee tiszteletes, az Antiókiai Misszionárius Egyház lelkipásztora.

A gyerekkorában szüleivel együtt Szöulból emigrált Grace betegsége tavaly kezdődött. Korábban a lány sikeres bankmenedzserként dolgozott Manhattan előkelő negyedében, és teljesen egészséges volt, egy évvel korábban még a híres New York-i maratonfutásra készülődött.

www.facebook.com/SaveGraceSungEunLee
Grace szülei

Egy nap azonban az orvosok egy kiterjedt tumort diagnosztizáltak a lány agytörzsében. A kemoterápia és a sugárkezelés nem bizonyult hatásosnak, és egy hónappal ezelőtt Grace súlyos rohamot kapott, aminek következtében nyaktól lefelé teljesen lebénult.

"Amennyiben a páciens képes önálló döntést hozni, akkor azt tiszteletben kell tartani. Tisztában vagyok vele, hogy semmi nem lehet fájdalmasabb, mint egy gyerek elvesztése, de az orvosi kezelések bizonyos esetekben nem segíthetnek, az orvosok nem képesek csodákra" - nyilatkozta a témával kapcsolatban dr. Tia Powell, a Montefiore Einstein Bioetikai Központ igazgatója.

Exférje bevallotta: ő szoktatta rá Amy Winehouse-t a drogokra - Ő a felelős az énekesnő haláláért?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120925-exferje-bevallotta-o-szoktatta-ra-amy-winehouset-a-drogokra.html Egzotikus nyaralások alatt a celebeket sem kímélik a halálos fertőzésekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120823-egyre-tobben-kapnak-el-malaria-fertozest-egzotikus-nyaralasok-alkalmaval.html Bogi: "Ez nem egy halálos betegség, csak ijesztő"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-ewing-szarkomabol-gyogyult-fel-egy-kislany-laptopot-kapott-13.html Halál a focipályán - A hirtelen szívhalál edzett sportolók életét veszélyeztetihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120627-halal-a-focipalyan-a-hirtelen-szivhalal-edzett-sportolok-eletet.html "Részben a betegségnek köszönhetem a karrieremet" - Mészáros Árpád Zsolt legyőzte a halálos kórthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120424-meszaros-arpad-zsolt-legyozte-a-halalos-kort.html Endometriózis okozta Marilyn Monroe halálát?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120322-endometriozis-okozta-marilyn-monroe-halalat.html