Nagyon erős földrengés történt az orosz Távol-Keleten, a Szahalin-szigetek térségében. Átmeneti cunamiriadót is elrendeltek.

Rendkívül erős, a Richter-skála szerint 8,2-es erősségű földrengés történt péntek reggel az orosz Távol-Keleten, a Szahalin-szigetek térségében. A rengés után a körzetben szökőárriadót rendeltek el, de rövid idő múlva ezt visszavonták.

Forrás: Thinkstock

A riadó alig negyedórát volt érvényben és a Kuril-szigetek térségére vonatkozott. Az érintett lakosságot arra kérték, hogy hagyja el a veszélyesnek számító övezetet, azaz húzódjon a tengerpartról magasabb helyekre. Anyagi károkról, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A rengés fészke 590 kilométer mélyen volt a tengerfenék alatt, körülbelül 150 kilométerre a Kamcsatka-félszigettől. A földmozgást Japánban is érezni lehetett, még Tokióban is. Keleti irányban egészen Moszkváig érzékelhető volt, még az orosz fővárosban is ijedtükben sokan kimenekültek az épületekből. Az egyik utcából 850 embert evakuáltak.

Legutóbb két éve volt Japánban egy pusztító erejű szökőár és földrengés. Akkor több mint 19 ezren haltak meg. Ahogy a Life.hu is megírta, néhány túlélő olyan sokkot kapott a katasztrófa során, hogy a mai napig szellemeket lát.

 

Szellemeket látnak a cunami túlélőihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130415-szellemek-kisertik-a-2011es-cunami-tuleloit.html Új jelenség: gyorsabban öregszünk, mint kellenehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130507-kutatas-annyira-egeszsegtelenul-elunk-hogy-testunk-egyre-hamarabb-oregszik.html Így hat a merevedésére a fájdalomcsillapítóhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130522-lifenight-merevedesi-zavarokat-okozhat-a-fajdalomcsillapito.html Félelem a ráktól: a férfiak is csonkítják magukathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130522-rakmegelozes-celjabol-eltavolittatta-egeszseges-prosztatajat-egy-brit-ferfi.html Két kiváló hegymászónktól búcsúzhatunkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130522-eross-zsolt-es-kiss-peter-hegymaszok-tulelesi-eselyeirol-beszel-kunos.html