támogatás esküvő higiénia nemi erőszak vécé LifeNight India toalett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szokatlan feltételnek kell megfelelniük az esküvő előtt álló indiai férfiaknak Madhya Pradesh államában.

Bárkinek, aki tömeges házasságkötésre adja a fejét az indiai Madhya Pradesh államában, egyetlen feltételnek kell megfelelnie: önálló vécével kell rendelkeznie. A szokatlan kritériumot egy 2006-ban elindított kezdeményezés miatt vezették be, amely a szegényebb rétegből származó nők férjhezmenetelét és védelmét segíti. Az állam eszerint 270 dollár értékű házavató ajándékokat ad azoknak a pároknak, akik tömegesküvőn kötik össze az életüket. A támogatáshoz azonban szükséges, hogy önálló illemhellyel rendelkezzen a vőlegény. A nyugati stílusú kádas és vécével felszerelt fürdőszoba egyébként a mai napig luxusnak számít Indiában.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A saját mellékhelyiség birtoklásától a nemi erőszakos bűncselekmények számának csökkenését remélik. A statisztikák szerint ugyanis azoknál a nőknél, akik vécé híján a szabadban könnyítettek magukon, gyakrabban fordult elő erőszakos cselekmény, mint a toalettel rendelkező hölgytársaiknál.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.