Szokatlan feltételnek kell megfelelniük az esküvő előtt álló indiai férfiaknak Madhya Pradesh államában.

Bárkinek, aki tömeges házasságkötésre adja a fejét az indiai Madhya Pradesh államában, egyetlen feltételnek kell megfelelnie: önálló vécével kell rendelkeznie. A szokatlan kritériumot egy 2006-ban elindított kezdeményezés miatt vezették be, amely a szegényebb rétegből származó nők férjhezmenetelét és védelmét segíti. Az állam eszerint 270 dollár értékű házavató ajándékokat ad azoknak a pároknak, akik tömegesküvőn kötik össze az életüket. A támogatáshoz azonban szükséges, hogy önálló illemhellyel rendelkezzen a vőlegény. A nyugati stílusú kádas és vécével felszerelt fürdőszoba egyébként a mai napig luxusnak számít Indiában.

Forrás: Thinkstock

A saját mellékhelyiség birtoklásától a nemi erőszakos bűncselekmények számának csökkenését remélik. A statisztikák szerint ugyanis azoknál a nőknél, akik vécé híján a szabadban könnyítettek magukon, gyakrabban fordult elő erőszakos cselekmény, mint a toalettel rendelkező hölgytársaiknál.

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Esküvő lesz, vőlegény még nincshttp://www.life.hu/szeress/20130509-lifenight-az-eskuvo-mar-keszen-all-volegenye-azonban-meg-nincs.html A világ leghíresebb esküvői ruháihttp://www.life.hu/legytrendi/20130424-a-vilag-leghiresebb-eskuvoi-ruhai-kate-moss-katalin-hercegno-grace.html Dr. Csernus: Így lehet a nemi erőszakot feldolgoznihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120807-dr-csernus-a-nemi-eroszak-aldozatanak-szuksege-van-pszichoterapiara.html Nemi erőszakra és gyilkolásra kényszerítenek gyerekeket - Több millió kiskorú szenved világszertehttp://www.life.hu/anyaskodj/20120131-nemi-eroszakra-es-gyilkolasra-kenyszeritenek-gyerekeket-tobb-millio-kiskoru.html Túlzott tisztaságban élünk?http://www.life.hu/anyaskodj/20130423-tisztasagmania-a-mai-kor-betegsege-emiatt-is-egyre-no-az.html