Mielőtt azt mondanád, a kellemetlen másnap ellen legjobb, ha nem is iszik az ember (amit nem tagadunk, valóban így van), eláruljuk: a titok a krumplipürében rejlik.

Felejtsd el a fájdalomcsillapítókat, és előzd meg a bajt még az első korty alkohol előtt. A Daily Mail szakértője, dr. Nick Read, brit gasztroenterológus és orvosi tanácsadó szerint a jól elkészített krumplipürénél nem létezik jobb ellenszer a másnaposság elkerülésére.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Denio Rigacci

„Nem arról van szó, hogy zsírral kell kibélelni a gyomrot. De amennyiben az illető eszik előtte valami zsírban gazdag ételt, és az eljut a nyombélbe, úgy nemcsak az emésztés lassul, hanem az alkohol kiürülése a gyomorból. Ez annyit jelent, hogy lassabban hat az alkohol és a másnaposság is enyhébb lesz" – magyarázza dr. Read, aki szerint éppen ezért isznak egyes kultúrákban olívaolajat még az alkohol előtt, de a vajjal elkevert burgonyapürét is jó szívvel ajánlja erre a célra. Érdemes tehát a lencsefőzelék és a malacsült mellé elkészíteni ezt az egyszerű ételt is.