Ekcémás a baba - mi maradhat a gyerek tányérján?

Forrás: Thinkstock -
bőrbetegség betegség ekcéma gyerekkor történet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetek. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. A kisgyerekeket érintő látványos elváltozások, ilyen az ekcéma is, természetesen nagyobb figyelmet kapnak a szülők részéről. Ez a történet erről szól.

"Másfél éves kisfiam egész teste (a pocakja kivételével) ekcémás lett. A fején kezdődött, nagyon durva volt, de szinte teljesen elmúlt a gyógyszertári sampon és napraforgóolaj hatására, sajnos azonban mindig kiújul. A testét viszont nem tudtam, mivel kezeljem (a sampon a fejére is csak látszatmegoldás volt). Nagy nehezen egy barátnőm javasolt pár trükköt, ami nálunk is bevált" - írta le kisfia betegségének kezdetét egy anyuka.

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy bizonyos ételfélék, gyümölcsök és zöldségek kiiiktatás a baba étrendjéből jelentős javulást eredményezett. De, hogy melyek ezek a táplálékok, hogy mi maradhat a baba tányérján, valamint a teljes történetet, a napidoktor.hu oldalán olvashatod el.

Mondd el te is a történeted!

Minden megosztott információ reményt, segítséget, tippet adhat valakinek a gyógyulásra. Oszd meg a történeted, megoldásod a felépülésre, hogy embertársaid erőt meríthessenek általa saját gyógyulásukhoz. Segítsd történeteddel mások gyógyulását! Írj ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.